Berggessellene og messingkvintetten fra Kulturskolen åpnet tirsdag kveld en markering for våre idrettsutøvere. I underkant av 100 idrettsutøvere i kommunen fikk anerkjennelse for sin medalje i et offisielt NM, EM eller VM i sesongen 2015/2016 på vår idrettsfest. Dette ble en manifestasjon av Kongsberg kommune som en stor idrettskommune, med deltagere fra Hvittingfoss i syd til Jondalen i nord. Legger vi innbyggertallet til grunn, kan det neppe være mange andre kommuner som har en så stor tetthet av dyktig idrettsungdom. Det var en fantastisk flott opplevelse å se alle de ungdommene som var til stede i Sølvsalen denne tirsdagskvelden. Jeg tillater meg å være stolt av dere alle sammen! Noe av det som slo meg da vi begynte å jobbe med invitasjonslista var bredden i de idrettene som ungdommene våre hadde utmerket seg i: Hopp, judo, håndball, strandhåndball,, snøbrett, skiskyting, freeski, orientering, cheerdance, enduro, basket, skyting, bueskyting, terrengsykling, ishockey, fotball og langrenn cross. Litt av ei liste! I tillegg vet vi at det er utøvere i andre idrettsgreiner som også holder et høyt nasjonalt nivå. Bak disse prestasjonene ligger det mange treningstimer og forsakelser, det ligger mange kjørte kilometer og dugnadstimer og det ligger dyktige og proffe idrettsledere bak. Dessuten er det et etablert og godt idrettsmiljø i kommunen som bidrar til å skape både bredde og toppidrettsutøvere. Vi ikke glemme å takke de foreldre som stiller opp «seint og tidlig» for sine unge og håpefulle, de er også med å bidra til at vi får det gode idrettsmiljøet. Kongsberg Idrettsråd er også en viktig bidragsyter i dette arbeidet.

Vi er så heldige å ha Kongsberg Videregående skole med sin idrettslinje. Denne linja med sine dyktige lærere er også et viktig og godt bidrag til å fremskaffe et godt idrettsmiljø og gode idrettsprestasjoner i vår kommune og i nabokommunene. Så er det en kjensgjerning at forbilder er viktig. Heldigvis er også Kongsberg kommune selvforsynt med idrettsforbilder i mange idretter. Det er også utrolig flott!

En av dem som på sin måte er en viktig bidragsyter til idrettsmiljøet i hele regionen er Lps sportsjournalist Ole John Hostvedt. Hvor mange idrettsarrangementer Hostvedt dekker i løpet av sesongen har vel ingen, han selv inkludert noe tall på, men at det er fler enn det de fleste sportsjournalister gjør tror jeg vi kan fastslå. Dette betyr også utrolig mye for idretten!

Oppstart revisjon av Kulturanleggsplan 2018–2021 starter i år og dette er et stykke viktig arbeid som har betydning for idrettsmiljøet. Her har det allerede kommet mange viktig innspill fra idrettsmiljøet. I en tid hvor det er noe begrenset med midler er det viktig å tenke sambruk og gode løsninger. Herunder også samarbeid klubbene imellom og i et fortsatt godt samarbeid mellom klubber og kommunen.

Lykke til med nye idrettsprestasjoner. Ikke glem idrettsgleden! Ordfører gleder seg allerede til neste års idrettsfest.