Store og lille Haurevann

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I avisa for 2. september har Grete Strømsøyen et innlegg om navnet på disse to vannene på Gamlegrendåsen.

Hun lurer på om det opprinnelige navnet er Haugerudvann og mener at det var navnet da hun flyttet til byen i 1978. Jeg vokste opp som barn og ungdom i 40- og 50-åra i Gomsrudveien (nå Gamle Gomsrudvei). Jeg fartet mye omkring på åsen, ikke minst i forbindelse med orienteringsløp. Kan ikke huske at vi som bodde nær åsen sa annet enn Haurevann, et navn også generasjonen før oss brukte. Det er sjølsagt mulig at det opprinnelig er Haugerudvann og at dette har blitt forvansket til Haurevann. Men i så fall må jo området der vannene ligger tilhøre eller ha tilhørt en gård med dette navnet, noe som er ukjent for meg.

Skriver en inn Haurevann som søkeord på nettet kommer det opp at i 1979 godkjente Statens kartverk dette som rett skrivemåte. M.a.o. har Haurevann vært brukt som navn langt tilbake i tid og ikke først i nyere tid. Hva ordet haure opprinnelig betyr kan en jo spekulere på hvis det ikke kommer fra Haugerud. Kanskje en gammel landskapsbeskrivelse?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags