Stortingspolitiker som farer med unøyaktige påstand

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stortingsrepresentant Ørmen Johnsen (H) fremsetter minst en uriktige påstand i sitt innlegg "Regjeringen har styrket politiet i Sør-Øst" i Lp sist onsdag.
I dette innlegget roter hun sammen tall og fakta som gjelder hele etaten og fremsetter direkte feil påstand om Sør-Øst politidistrikt med å hevde at "antall rene politistillinger i Sør-Øst politidistrikt har gått fra 617 i 2013 til 1113 i dag".
Nevnte politidistrikt ble første opprettet i 1.1.2016.
Hun burde oppgi antall politistillinger i 2013 i de politidistrikt som ble innlemmet i Sør-Øst: Nordre- og Søndre Politidistrikt, Vestfold- og Telemark politidistrikt. Hvor mange politistillinger var det i de 4 nevnte politidistrikt i 2013? Det er grunn til å tro at det var flere enn 617.
Hun burde oppgitt hvor mange 10-tallsmillioner det kostet å flytte en nyopprettet felles (politi-helse- brann) operasjonssentral i Drammen ned til Tønsberg når Sør-Øst ble etablert.
Hun burde oppgitt hvor mange stillinger som er tatt fra distriktene og sentralisert primært i Tønsberg. Det er fjernet minst 14 politistillinger + flere administrative ansatte fra Kongsberg og Numedal.
Hun burde oppgitt hvor mye det koster at det er opprettet 4 nye lederstillinger (med hver sin stab) som har politimester som sin nærmeste foresatt.
Hun burde oppgitt antall politijurister som har sluttet i Sør-Øst politidistrikt siden det ble opprettet i 2016.
Hun burde oppgitt hvorfor regjeringen nå konsekvens bruker begrepet "politireform" og ikke lenger nevner nærpolitireformen.
Ørmen Johnsen avslutter sitt innlegg med at "den nye politireformen skal sørge for at det blir like gode tjenester uavhengig av hvor man bor i landet."
Ørmen Johnsen selv bor i Drammen. Der oppleves nok ikke den nærpolitireformen så usynlig som for de som bor i Uvdal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken