Gå til sidens hovedinnhold

Minstevannføring

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Grunnen til ønsket om minstevannføring er ønsket om å produsere mer strøm og dermed øke inntektene til kommunen. Fromt ønske. Tenker som så: når vannet har flommet gjennom turbinene og blitt til strøm – så fosser det ut i Laagen igjen med stor kraft. Hadde det vært mulig å plassere en del mikro-kraftverk dèr hvor vannet kommer ut i stedet for å redusere minstevannføringen? Slike mikro-kraftverk er såpass små at de kan ligge under vannoverflaten og de vil dermed ikke forstyrre fossens estetikk. En slik investering kan muligvis vise seg å bli ganske lønnsom.

En annen ting – penger spart er penger tjent! For noen dager siden la jeg merke til at gatelyset ble slukket kl. 06.15. Men da hadde det vært lyst fra kl. 05.00. Kunne det ha vært en idé å ta en gjennomgang av gatelysene i byen. Elektrisitet koster! Vet at det er byer som har investert i relæ, som slukker annenhver lykte i perioder med lyse sommerkvelder – og noen som i tillegg slukker all gatebelysning i utvalgte områder fra kl. 01.00 – 05.00. Får til slutt oppfordre flere til å la gode ideer fosse frem.

Kommentarer til denne saken