KONGSBERGLISTA - SKAULØKKA

Dag Fossen (Sp) skriver om Kongsberglista og Skauløkka i dette leserbrevet.

Dag Fossen (Sp) skriver om Kongsberglista og Skauløkka i dette leserbrevet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevI en kronikk 18. september under tittelen "Hastesaker må unngås” greier Kjell Gunnar Hoff og Tor Hukkelås fra Kongsberglista, det kunststykket å unngå si noe om hva de stemte for. De som stemte mot den foreliggende søknad om dispensasjon bl. a. Kongsberglista, stemte for hele rådmannens innstilling med tilleggspunkter framsatt av Venstre.

Disse punktene gav klarsignal til å bygge det foreliggende utkast med visse forbehold. Bla skulle bygget mot E 134 reduseres i begge ender, men beholde høyden på midten. I tillegg skulle bygget brytes ytterligere opp.

For den som fulgte kommunestyrets 3.5 timer lange debatt er det lite nytt i kronikken. Men den inneholder ikke det faktum at Kongsberglista stemte for alt som en i kronikken legger til grunn taler imot. Full spagat og ingen konsekvent holdning.

Hvorvidt det vedtatte forslag kan realiseres må utbygger avgjøre etter nærmere gjennomgang. Det gir i sum lavere inntekter i form av færre hybler, og ingen åpenbare store innsparte byggekostnader. Om svaret på dette blir at bygget ikke realiseres, så vil i det fall skyldes et manglende økonomisk grunnlag. Det vil ikke skyldes at Kongsberglista er imot å innvilge dispensasjon fra høydebegrensningen i reguleringsplanen. Det har de nemlig stemt for.

Med en slik stemmegivning ville det vært naturlig med en noe annen tilnærming til saken enn ovennevnte kronikk.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags