Takk fra 17. maikomiteen

Av
DEL

LeserbrevÅrets 17.-maikomité vil rette en takk til alle som på ulike måter bidro til feiringen av årets nasjonaldag.
Aldri har det vært så mange små og store detaljer å holde styr på, som i år.

Komiteen var i sitt første møte naturligvis preget av de restriksjoner som kom fra sentrale myndigheter. Alle våre møter ble gjennomført som nettmøter, og første gang vi møttes alle sammen, var på selve 17. mai.
Etter en liten stund begynte vi å se muligheter i stedet for begrensninger. Og ideen om en digital feiring dukket opp.
Slik ble det.

Med hjelp av lokale krefter, ikke minst av produksjonsfirmaet Metafor, fikk vi til, etter vår mening, en flott digital feiring av dagen.

Alle skolene ble invitert til å bidra på sin måte, med å sende inn sine bidrag, likeså alle kommunens innbyggere.
Mange tok utfordringen. Amcar-klubben kjørte rundt i kortesje, korpsene stilte opp så mange og spilte så mye som de fikk lov til. Ja, til og med veterankorpset som ikke har mulighet for å bidra til vanlig i toget, fikk vi høre. Klokkespill og trompetfanfare fra kirketårnet fikk vi også med oss. Innsendte bidrag fra barnehager, nabolag, brannstasjonen m.v. satte sitt preg på sendingen.

Vi fikk et glimt fra feiringen i hvittingfoss, drive-in-gudstjenesten i Efteløt, flaggheis på Berg skole. Salutt og drønn fra fjellet ble heller ikke glemt.

De ulike stedene fikk i år mulighet til å se hvordan dagen ble feiret i andre deler av kommunen.
Våre reportere fikk god respons fra innbyggerne når de var rundt på arrangementer. I studio ble vi bedre kjent med noen som var bidragsytere på dagen.


Bekransningen på morgenen i Kongsberg sentrum samler vanligvis ca. 100 mennesker foruten korps og inviterte gjester. I år var det svært gode taler som ble holdt, og det er adskillig flere enn vanlig som har fått mulighet for å følge med på dette i år, enten direkte, eller i ettertid. I tillegg la vi ut talen som ungdomsskoleelevene holdt, samt russepresident og ordfører.

Ca. 10.000 har foreløpig sett hele eller deler av feiringen. Komiteen har fått svært mange positive tilbakemeldinger på hvordan årets nasjonaldag ble markert i kommunen vår. Det er vi naturligvis veldig glade for.

Vi vil også benytte anledningen til å takke sekretæren i komiteen for en strålende jobb. Dette er første gang Bernt Søraa har denne jobben, og han var en svært god støtte for oss.

Nå ser vi frem til neste års feiring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags