«Velkommen til kranglebyen!»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet krangles åpenlyst om skiltene «Velkommen til teknologibyen» som står ved innfartsårene til Kongsberg. Det er ordet «Teknologibyen» som faller mange tungt for brystet fordi mange mener å hevde at Kongsberg-sjela er så mye mer enn teknologi!

Siste utspill kom fra direktøren i Vestaksen Eiendom AS, Morten Hotvedt, som ønsker å kjøpe de gamle skiltene! Han har planer om å bygge en næringspark på Fiskum og mener at om skiltene står på Basserudåsen eller på Fiskumsletta er «ett fett».

Farsen er med andre ord et faktum!

Kongsberg Næringsforum, som er en interesseorganisasjon for hele næringslivet i Kongsberg har for flere år siden valgt å markedsføre begrepet  «Teknologibyen» i sin markedsføring. Blant annet gjennom en visuell profil på hjemmesiden som skal «bygge og understøtte Kongsberg som Norges fremste teknologiby».

Her gis det instruksjoner om hvordan medlemsbedriftene kan bruke begrepet «Teknologibyen Kongsberg» på nett og papir i alle mulige sammenhenger. Selve skiltingen synes derved å være bare en liten del av den totale markedsførings-strategien av «Teknologibyen». Nå er det altså plutselig politisk flertall for at skilt-stasen skal fjernes, og gud vet hva som kommer opp fra asken? En oppramsing om «alt det andre» Kongsberg har å by på kan bli verre enn verst hvis det skal presenteres på nye skilt!

Det er derfor gledelig at Kjell Gunnar Hoff «midt i krangelen» utløste ideen om at kanskje digitale storskjermer kunne være et spennende alternativ. Et slikt prosjekt hadde vært noe det! Noe som i seg selv ville vært grensesprengende i nasjonal sammenheng, gjerne i et samarbeid mellom kommune og næringsliv. Billig blir det nok ikke, men ville det ikke være verdt å legge et par hundre tusen i et spleiselag som i seg selv kunne sette Kongsberg på Teknologitoppen?

På en slik storskjerm ville «Teknologibyen» i mange aspekter selvsagt få sin plass. Kanskje med kortfattet info om teknologi-nyheter, større leveringer, nyetableringer osv. Og som Kjell Gunnar Hoff også nevner, av og til med informasjon om lokale eventer og arrangementer som for eksempel Glogerfestspill og Jazzfestival. 

«Hjernen» og styringen av storskjermene kunne for eksempel tillegges Kongsberg Næringsforum. Og som ekstra bonus kunne man legge inn et «Hjertelig velkommen igjen» på baksiden av skjermen sammen med en smilende ordfører!

Stafettpinnen sender jeg først og fremst til kommunens nyansatte strategi- og omdømmesjef, Håvard Fossbakken. Hadde ikke dette vært noe å starte med, Håvard?

AAGE GUDNITZ SKARRUD

Har fulgt diskusjonen om velkomst-skilt i Kongsberg i 30 år - minst ?

KONGSBERG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags