Stolt vertskap for universitetet

Av
DEL

LeserbrevKongsberg er tuftet på kunnskap. Derfor er vi stolt vertskap for Universitetet i Sørøst- Norge. Kongsberg kommune vil være aktive samarbeidspartnere for en videre vekst og utvikling for universitetet og miljøet rundt.

Et universitet er opplagt et senter for kunnskap, utvikling og fremtidstro. Studentene og ansatte med høy kompetanse setter et positivt preg på en liten by som Kongsberg. De fargelegger byen, bokstavelig talt, de tiltrekker seg talenter fra hele landet og verden og gjør Kongsberg til en mangfoldig kommune. De bidrar til å koble Kongsberg til resten av verden gjennom sitt globale kunnskapsnettverk. Universitet vårt åpner dører for nye markeder for næringslivet vårt.

Kongsberg kommune ønsker at Universitetet i Sørøst- Norge skal vokse og bli en naturlig del av bybildet.

Kongsbergindustrien konkurrerer med hele verden, og det er på kunnskap og kvalitet vi kan hevde oss i markedet. Slik har det vært på Kongsberg helt siden man tok ut den første sølvstuffen for snart 400 år siden. Kunnskap er ferskvare. Vi må spille godt sammen for å sikre at vi til enhver tid klarer å hevde oss i dette tøffe markedet. Samspillet mellom industrien og Universitetet i Sør-Norge er en viktig faktor.

Fra 1757 har Kongsberg vært vertskap for høyere utdanning. I alle årene siden har miljøet her vært viktige utviklere av ny kunnskap, særlig innen teknologi og industri.

Universitetet i Sørøst-Norge har ganske nylig vært gjennom en betydelig strukturendring. Et sterkt fagmiljø er fordelt på åtte campus i Buskerud, Vestfold og Telemark. Kongsberg kommune har god dialog med den sentrale universitetsledelsen og vi drøfter den videre utviklingen av campus på Kongsberg sammen. Det er spennende og utfordrende å få et desentralisert universitetsmiljø til å fungere optimalt med et utdanningstilbud som treffer fremtidens behov. Som ordfører er jeg glad for signalene fra rektor Petter Aasen om at alle campus skal bestå, og sammen med Kongsbergindustrien skal Kongsberg kommune bidra med det vi kan for at universitetets campus her på Kongsberg skal oppnå en fremtidsrettet og god profil – og kan vokse.

Et godt universitet er avhengig av at studentene trives. De er innbyggere i Kongsberg kommune og skal oppleve tiden her som hyggelig og meningsfull. Nye studentboliger kommer endelig på plass denne sommeren, og vi vil jobbe sammen med universitetet og studentene for å legge godt til rette for god studentvelferd. Vi er glade for alle studenter som kommer til oss og vi ønsker at Kongsberg kan være et attraktivt sted å bo, også etter studietiden.


Kari Anne Sand, Ordfører (Sp) Kongsberg kommune

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags