UPS ved strømbrudd

Av
DEL

LeserbrevKongsberg kommune har ovenfor Fylkesmannen begrunnet 11 dagers urenset utslipp av kloakk melder Lp fredag, med at hovedsikringen røk og at:
«Dette medførte strømutfall. Av den grunn ble det derfor ikke gitt alarmsignal fra stasjonen til overvåkingssystemet. Alarmer er avhengig av strøm..»

Til det er å opplyse at selv om dette isolert nok er riktig årsaksbeskrivelse, så er det selvfølgelig ingen ting i veien for å sende ut en alarm ved strømbrudd. Slik utstyr monterte jeg i forrige årtusen hjemme, i en eldre bolig, hvor jeg har overvåking av dataservere uten noe samfunnskritisk funksjon, men med blant annet digitalt avisutklipp og fotoarkiv Dette er beskyttet av en batteriløsning, som sørger for kvalitetssikring av strømforsyningen, og slik at jeg blant annet får melding på min mobil, temmelig sikkert innen 11 sekunder, i stedet for 11 dager, om hovedsikringen eller strømmen skulle ryke.

I «teknologibyen» Kongsberg bør det være godt kjent at en slik løsning kan etableres ved hjelp av en UPS (uninterruptible power supply). Det må også være lov å undre over om Kongsberg kommunes driftsavdeling, uavhengig av alarm eller ei, ikke oppdaget dette tidligere. Når en hovedsikring går, så burde det påvirke så mye at vi kan forvente at driftspersonell ville oppdage dette påfølgende arbeidsdag, selv om ingen alarmlamper lyste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags