Latteren har stilnet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevTil å begynne med lo vi oss skakke da Donald John Trump meldte seg på som presidentkandidat. «Han er jo bare en klovn», sa vi. Det var stygt sagt. Klovner er seriøse fagfolk.

Etter hvert vant han over noen hjelpeløse og tafatte motkandidater i «sitt eget» parti. Han sa fryktelig mange tåpelige ting. Og vi lo.

Plutselig var han valgt som president. Han sa enda flere vanvittige ting. Noen ble bekymret mens andre sa at han måtte gis en sjanse. «Det ordner seg sikkert». Men vi lo fortsatt litt.

Nå har han hatt ei drøy uke på seg. Han har ikke ligget på latsida. Det skal han ha. Og han kan skrive navnet sitt. Det har han vist flere ganger under full TV-dekning via ellers «løgnaktige» medier. Vi ler ikke lenger.

Han har skrevet under på ting som ryster en hel verden. Det er ikke bare komikere og «ubrukelige» skuespillere, som Meryl Streep, som reagerer. Den ene etter den andre av verdens kapasiteter har løftet røsten og er meget bekymret. Selv Tybring-Gjedde har vislet en antydning til kritikk ut av munnviken. Trumps store beundrer, Carl Ivar, sitter foreløpig stille. Ingen ler.

Vi ler ikke lenger fordi våre dystreste spådommer slo til. Mannen er ikke bare stormannsgal og overegosentrisk. Han er totalt uberegnelig og dertil livsfarlig for en hel verden.

Keiser Donald har besteget tronen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags