Universitetet gjør Kongsberg attraktiv

Av
DEL

LeserbrevNår Kongsberg skal lage en profileringsstrategi for byen virker det logisk at alt som kan bidra til å sette byen i et positivt lys trekkes frem. Debatt og kommentarer som har fremkommet etter at varaordføreren uttrykte flauhet over å skulle kalle Kongsberg en universitetsby viser et oppfatning om at universitetsbetegnelsen ikke bidrar til å sette byen i et positivt lys. Dette må bygge på en gammeldags og utdatert fortolkning av hva et universitet er og skal være, og vitner om manglende forståelse og kunnskap om hva det betyr å være et universitet i dag. 

I Norge har vi et organ for kvalitet i høyere utdanning (NOKUT) som vurderer hvorvidt en institusjon holder det faglige nivået og kvaliteten som skal til for å kunne kalles universitet. Høgskolen i Sørøst Norge ble gjenstand for grundig kvalitetsvurdering av NOKUT forut for universitetsakkreditteringen. Sentralt i denne vurderingen stod gjennomgang av faglig nivå knyttet til alle studiesteder og studieprogram. Det må derfor være hevet over enhver tvil at Universitetet i Sørøst Norge holder den standard som forventes av et universitet i dagens moderne samfunn, dette gjelder selvsagt også for Campus Kongsberg. 

Vi har utdanningsinstitusjon som leverer forskning på internasjonalt topp-nivå og attraktive utdanninger innenfor fagområder som er viktige for det lokale arbeidsliv. For bedrifter som skal etablere seg og for innflyttere er dette noe som bidrar til økt attraktivitet og som det vil være synd å ikke trekke veksler på når en skal profilere byen utad. 

Marit Engeset

Førsteamanuensis, Handelshøgskolen ved Universitetet i Sørøst Norge

Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags