Vekst i en krevende tid

Håvard Fossbakken

Håvard Fossbakken Foto:

Av
DEL

KronikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alt kan se bekmørkt ut nå, men det vil gå bra.
Kongsberg er rammet av en global pandemi, for det lokale næringslivet slo nedturen inn kontant og for de store industribedriftene venter noen helt kritiske måneder og år. Vi ser en rekordhøy ledighet, og bedriftene må gå til store oppsigelser.

Dette går ikke over av seg selv, og for mange vil dette ha alvorlige konsekvenser og det vil koste mye for de fleste av oss. Ting vil ikke bli som det var, men jeg har ikke møtt en eneste som mener at dette er slutten på alt. Vi har opplevd kriser før og vi har klart brasene før. Og hver gang har vi klart det sammen.

Denne gangen er vi også enda bedre rustet til å klare det.
Vekst i Kongsberg har fått et nytt innhold, en ny betydning og en enda viktigere funksjon. Sammen med næringslivet har Kongsberg kommune satt vekstmål for årene frem mot 2030. Kongsberg skal vokse i antall innbyggere, i antall nye virksomheter og i de eksisterende bedriftene. Disse målene står fortsatt ved lag.

Det blir vanskeligere å nå målene, men vi skal fortsatt klare det. Vi må bare jobbe hardere og vi må jobbe sammen. Det blir krevende, men den gode nyheten er at vi allerede jobber godt sammen på tvers i lokalsamfunnet. Gjennom etableringen av vekst i Kongsberg har vi organisert oss slik at et sånt krevende arbeid lar seg gjennomføre, og jobben pågår for fullt.
Her blir partnerne i Vekst i Kongsberg helt sentrale. Det er deres kunnskap og energi som må samles nå, og tiltakene krever penger og ressurser. Ingen ting er mulig uten felles innsats.

Kongsberg har fortsatt de samme kvalitetene som et godt sted å bo, og det er fortsatt attraktivt. Nå lanserer vi en kampanje på sosiale medier som retter seg mot nye, potensielle innbyggere. Målgruppene er grundig analysert på bakgrunn av de data som finnes rundt flyttemønstre på Østlandet, og kampanjen er godt tilpasset den aktuelle situasjonen vi lever i nå. Signaler fra eiendomsmarkedet viser at aktiviteten har vært god her i Kongsberg de siste månedene, til tross for at samfunnet har vært stengt ned. Det omsettes boliger, og nybyggprosjektene går som planlagt. Og ikke minst, vi er rigget med tomter, boliger, skoler og barnehager for å ta imot nye innbyggere. Vi deler kampanjen med dere så fort den er lansert.

Handlingsplanen for 2020 er justert og tilpasset den nye tilværelsen. Aktiviteten blir en litt annen, men det blir stor aktivitet. Det jobbes på spreng med å få på plass gode tiltaksordninger for næringslivet vårt, og vi jobber med konkrete etableringsprosjekter for at næringslivet skal vokse.
I en tid hvor reparasjoner og strakstiltak står sentralt er det avgjørende viktig at vi samtidig klarer å se lengre frem, ha troa og jobbe sammen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken