Nytt velkomstskilt og Ole Brumm

Av
DEL

LeserbrevKongsberg har en lang og ærverdig historie. En historie det er verdt å reklamere for, og en historie det er verdt å få andre interessert i.

Men Kongsberg har også en nåtid – og forhåpentlig en fremtid.

Sølvverket – skihoppere – Jazz – skisenter – fantastiske turområder – Våpenfabrikk – teknologi av mange slag i verdensklasse – og mange flere ting og mennesker som burde vært nevnt.

Men har Kongsberg en egen sjel? Kanskje under Marken – Jazzen – Teknologidagene – i de mange foreninger – men ellers da?? Kanskje noe å tenke på når nye mennesker skal gjøres interessert i byen og når nye velkomstskilt skal lages – skilt som på en enkel måte skal kunne vise forbi –  og tilreisende Kongsbergs sanne innhold og sjel. Må medgi at de nåværende skiltene er litt tamme – litt kjedelige. Men kjære vene – vi har fortidens bragder og nåtidens triumfer å spille på. Og begge deler burde være representert.

Det må da være mulig å si som Ole Brumm: «Ja takk – begge deler». Det må da kunne gå an å lage et hyggelig, varmt, oversiktlig og informativt velkomstskilt, som viser byens innhold og sjel. Historien og nåtiden bør kunne gå hånd i hånd – og ordet: Teknologiby, bør definitivt være med – for det er vi uten tvil. Og bare for å nevne det: Kongsberg er også en Skulpturby!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags