Vi er fremdeles i en pandemi og den kan vare lenge

Av

Smittertrykket i Kongsberg er lavt, og vi har i skrivende stund fremdeles ikke smitte i institusjoner eller boliger med heldøgnsomsorg. Det er bra, skriver ordfører Kari Anne Sand og rådmann Wenche Grinderud.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er ikke et øyeblikk i tvil om at dette i stor grad skyldes godt arbeid av alle de som arbeider på disse stedene, og også pårørende som lojalt følger de føringene som gis.

Kommunen setter krisestab hver fredag kl 08.00. Der deltar rådmannens ledergruppe, kommuneoverlegen, beredskapskoordinator, informasjonsmedarbeidere, varaordfører og ordfører.

Det er ordfører som er leder av krisestab. På de møtene informerer vi hverandre, tar beslutninger og analyserer situasjonen så godt vi kan.

Etter 22. juli 2011 var det mye snakk om ressursene som ikke fant hverandre. Nå opplever vi det motsatte. Både mellom stat og kommune, mellom kommuner og internt i kommunen. Det er en samarbeidsånd og en evne til å finne løsninger, som vi tenker er nesten uten sidestykke. Det skal vi ta med oss, også videre.

Vi ser nå tydeligere enn noensinne at en organisasjon og et lokalsamfunn er som et tannhjul, alt må passe sammen for at det skal fungere. Det må vaskes for at det er trygt å gå på jobb.

Noen må ha hjemmekontor for at det skal bli tryggere for dem som ikke kan ha det. Alle arbeidsoppgaver er like viktige, og må utføres profesjonelt for at helheten skal fungere.

Vi blir i disse tider utfordret på arbeidstid og arbeidsoppgaver. Dette møtes med fleksibilitet og pragmatisme. Medarbeidere tar på seg mye oppgaver og er rause i sitt møte med en ny hverdag. Det settes utrolig stor pris på, og vi forsøker som arbeidsgiver å møte det med fleksibilitet og tillit tilbake. Det samme gjelder innbyggere, regler og retningslinjer følges.

Så må vi også ta innover oss at vi som jobber i offentlig sektor blir ikke permittert, og vi mister ikke jobben. For mange i privat sektor er situasjonen en helt annen, permitteringer og oppsigelser er en del av den nye hverdagen.

I Kongsberg har vi nå et tett og godt samarbeid mellom næringslivet og kommunen for sammen å finne gode løsninger på kort og lang sikt.

Vi opplever også et godt og tillitsfullt samarbeid med de ansattes organisasjoner. Det er en viktig forutsetning for gode resultater til beste for innbyggerne.

Mandag 19. oktober åpner vi ny Testrigg ved Kongsberghallen. Det er et samarbeid mellom alle kommunene i legevaktsamarbeidet. Dette gjør vi for å sikre gode arbeidsforhold til de som utfører testene, og ikke minst for å avlaste legevakten som står foran en høysesong uavhengig av pandemien.

De folkevalgte fikk også en ny hverdag. De første møtene etter utbruddet foregikk på Teams. For mange var det en ny opplevelse å bruke digitale verktøy til møter. Alle gjorde sitt for å få det til å fungere, og demokratiet ble utøvd hele veien.

Pandemien er ikke over, men alt blir bra til slutt! Dette skal vi komme styrket gjennom, men vi må holde ut og vaske hendene!

God helg!

Kari Anne Sand, ordfører

Wenche Grinderud, rådmann

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.