Gå til sidens hovedinnhold

Mental helse

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kongsberg og Omegn FpU og Kongsberg Frp hadde nylig et møte med Mental Helse Kongsberg og to kursholdere, Rikke Sjølander og Rikke Louise Pedersen fra Asker FpU, der det ble diskutert problemene blant mange unge i dag rundt psykiske plager og mobbing i både skole og arbeidsliv.

Representantene fra Asker FpU, der en er utdannet barnevernspedagog og den andre går lærerstudie, la press i sin fremføring på viktigheten av hva man kan gjøre for å forhindre mobbing i skolen og hvordan indirekte og direkte mobbing i dagens skoler er mye verre den dag i dag, mye på grunn av presset av sosiale medier. De siktet til at mobbing må plukkes opp og håndteres så fort som overhodet mulig og helst før det skjer, der ett forslag dukket opp; å oppfordre lærere i dagens skoler til å snakke mer om konsekvensene av mobbing og hvordan det påvirker ungdom på forskjellige negative måter, noe mange barn og voksne ikke alltid tenker like mye over.

Mental Helse Kongsberg dro opp mange av de forskjellige faremomentene man ser blant unge når det gjelder mobbing, men også hva som har blitt uhyre viktig etter året 2020 og langvarig pandemi; det er ikke alltid like lett å se om noen har det vanskelig og det er derfor viktig å strekke ut en hånd og spørre hvordan man har det.

Det ble nevnt at depresjon hos gutter og menn har vært vanskeligere å plukke opp på, mye på grunn av at det blir gitt svakere hint til hvordan man har det og deretter prater sjeldnere om følelser enn det jenter og kvinner gjør. Like viktig er det å innse at en dag er verre enn andre, kunne si ifra om det og ikke være redd for å gjøre akkurat det.

Mental Helse Kongsberg legger da vekt på sitt slagord; likeverd, åpenhet, respekt og inkludering.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.