– Igjen kan vårt publikum få oppleve klassisk ballett av internasjonalt format, sier leder for Kongsberg musikkteater, Per Gustavsen.

Den magiske forestillingen forbindes ofte med jul og vinterhøytiden. Den er ikke kun en ballett, men også et juleeventyr mange holder kjært.

Klassiker

Det opprinnelige eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E. T. A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.

Siden den tid, har «Nøtteknekkeren» blitt en av verdens mest kjente balletter. Det fascinerende eventyret om lille Clara, den onde musekongen, og den modige nøtteknekkeren appellerer til både barn og voksne. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. Nå kommer den endelig til Kongsberg Musikkteater.

(Saken fortsetter under bildet).

Glad og stolt

Moscow Ballet Theater er et balletteater som turnerer både i Russland og Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne er uteksaminert fra Moscow State Academy of Choreography og Vaganova Ballet Academy i St. Petersburg og er alle ballettutøvere på internasjonalt nivå.

– Vi er både glade og stolte over igjen å kunne presentere ballett på internasjonalt nivå. Tidligere i år hadde vi besøk av Svanesjøen med Den Russiske nasjonalballetten. Da hadde vi to utsolgte forestillinger, så det er tydelig at dette er et tilbud som blir satt pris på, sier Gustavsen.

Han regner med at interessen for Nøtteknekkeren blir like populær. Med Tsjajkovskijs magiske musikk er den en av verdens mest kjente balletter, og selve «juleballetten» for mange.

Forestillingen varer i en time og 50 minutter.

LES OGSÅ:

Mini-Marken blir mye større

Tilbyr rednecks-kjendiser gratis hjelp

To nye jazzslipp er klare