Fra torsdag kveld til fredag kveld er det meldt svært mye snø på Sørlandet og Østlandet. Både politiet, Statens vegvesen og fylkeskommunene advarer mot føret.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for Agder og deler av Vestfold og Telemark, mens farevarselet er på gult nivå for deler av Østlandet.

Nå går både politiet, fylkeskommuner og Statens vegvesen ut med en felles oppfordring til bilistene og ber om at den enkelte bilfører må bidra til at alle kommer trygt fram, tar det med ro og holder god avstand til bilen foran.

Fra torsdag kveld til fredag kveld ventes det svært mye snø i Agder og i Vestfold og Telemark, mellom 25 og 40 centimeter. Det vil komme mest nedbør første del av dagen og noe mindre nedbør utover ettermiddagen.

Vest for Kristiansand kan nedbøren komme som regn, men ellers kan man vente mye snø og krevende forhold på veiene.

I deler av Agder og Østlandet er det fra torsdag kveld til fredag kveld ventet fra 15 til 25 centimeter snø.

I tillegg er det meldt snøfokk i fjellet. Trafikanter som skal opp på fjellet eller over fjellovergangene, bør derfor beregne ekstra reisetid. Særlig på fjellovergangene er det stor fare for kolonnekjøring og stengninger.

Det er meldt mildvær i løpet av helgen, og det kan dermed bli mye regn i lavlandet på lørdag både i Sør- og Øst-Norge. Det fører igjen til utfordringer med glatte veier.

(©NTB)