Laagendalsposten har fått tips om at det er flere som sliter med omgangssjuke i Kongsberg i disse tider.

Det er noe kommunelege Beate Smetbak foreløpig ikke har merket noe til, forteller hun til Lp.

– Det er i så fall ikke noe omfattende, etter den informasjonen jeg sitter med. Jeg hadde selv en vakt på legevakten i helga, og da var det kun én av pasientene som slet med slike symptomer, sier Smetbak.

Ble forskjøvet

Årets influensabølge ble for øvrig «forsinket» av pandemien denne vinteren, og brøt ikke ordentlig ut før i februar og mars.

– Kan det være at det samme har skjedd med omgangssjuke dette året?

– Det vet jeg ikke, men det er jo en teoretisk mulighet. Det at vi i lang tid har levd under en pandemi med smitteverntiltak og avstand, kan nok gjøre at enkelte sykdommer kommer når tiltakene slippes opp og vi lever litt mer som normalt, sier kommunelegen.

Fortsatt høye forekomster

Kommunelegen forteller at den siste influensarapporten de har tilgjengelig er for uke 15, og den sier det fortsatt er høy influensaforekomst.

Men hun sier også andelen influensapositive i uke 14 og 15 har flatet ut.

– FHI sier at det er fortsatt økning i andel legebesøk for influensa og influensainnleggelser i uke 15. Derfor er det fremdeles usikkerhet om hvorvidt toppen er nådd. Det er ventet at påsken og sesongeffekt ved at det nå går mot vår og sommer vil legge en demper på influensasmitten, sier kommunelege Beate Smetbak.