Gå til sidens hovedinnhold

Mestermøte i kirken

To av Kongsbergs mest fremragende musikere holder felles konsert i Kongsberg kirke søndag 25. oktober.

«På sporet av den tapte sonate» har de kalt konserten. Håkon Austbø skal spille klaver og Tor Johan Bøen skal spille fiolin.

I perioden 1913–1927 ble den franske forfatteren Marcel Proust sitt hovedverk romanen «På sporet av den tapte tid» gitt ut. Et kort tema fra en sonate for fiolin og klaver av romanens komponist med etternavn Venteuil er det gjennomgående motivet for karakteren Charles Swanns kjærlighet, fortellerens kjærlighet, og et øyeblikks nytelse av en Madeleine-kake.

Både Marcel Proust selv, og hans venn Reynaldo Hahn mente, avhengig av tid og sted, at inspirasjonen til temaet fra Venteuils sonate kunne assosieres med sonatene for fiolin og klaver av komponistene Camille Saint-Saëns, César Franck, Gabriel Fauré og Guillaume Lekeu.

Håkon Austbø og Tor Johan Bøen har valgt sonatene til de to komponistene som de mener passer best som modell for karakteren Venteuil. De skal lese utdrag fra «På sporet av den tapte tid», diskuterer og knytter utdragene de leser til sonatene de fremfører.

På programmet står Sonate for klaver og fiolin i A-dur op. 13 av Gabriel Faruré og Sonate for klaver og fiolin i A-dur av César Franck.

LES OGSÅ:

– Det har vært et rart år så langt

Gir penger for å sikre mer publikum

Særingfest og takkekonsert

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.