På konserten vil publikum oppleve et mestermøte mellom den folkekjære artisten Maj Britt Andersen, en av Norges mest populære forfattere i sin generasjon, Lars Saabye Christensen og komponist Geir Holmsen.

Christensen har skrevet tekstene til alle låtene, og vil fremføre dikt mellom musikkinnslagene.

Med seg har den kritikerroste trioen et ensemble bestående av cellist Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, Daniela Reyes Holmsen på akkordion, Ivar Anton Waagaard på flygel, trommeslager Christian Krogvold Lundqvist, komponist Geir Holmsen på kontrabass og Per Ola Holden på lyd.

Samarbeid

Trond Brænne, Alf Prøysen og Lars Saabye Christensen. Maj Britt Andersen omgir seg ikke akkurat med middelmådigheter når det gjelder tekstforfattere. Sistemann ut, Lars Saabye Christensen, er stolt av å bli en del av denne rekka. 

– Jeg kjenner på et stort ansvar og på at det settes store krav, sier Saabye Christensen som er veldig begeistret over samarbeidet.

Han har fulgt musikken til Maj Britt og komponist og arrangør Geir Holmsen gjennom mange år og opplevde de to som noe helt spesielt.

For Maj Britt har samarbeidet også vært veldig spesielt.

– Vi har forsøkt å lage vårt helt egne univers, forteller hun.

 

Nominasjoner

– Gjennom Maj Britts varme presisjon i uttrykket og det formidable paret Brænne og Holmsen, ble det skapt en egen verden. Det er jeg veldig begeistret for og måtte prøve å sette mitt eget avtrykk, legger Christensen til.

Avtrykket har blitt lagt merke til. Sist fredag ble Lars Saabye Christensen nominert til Spellemann for Årets tekstforfatter. Juryen har også latt seg begeistre over Holmens vakre komposisjoner, som gjorde at albumet også er nominert til Årets Komponistpris.  

Gjennom sin presise lyrikk, der alt som er uvesentlig er hogd bort, har Saabye Christensen skapt et nytt univers som Andersen og Holmsen har tatt videre i et samarbeid og i en samforstand som nettopp har ført til et eget avtrykk. De som forventer sang på totning og med fokus på det yngre publikum, vil nok derfor dessverre bli skuffet.

Arbeidet med «Et stille sted» har utgangspunkt i Saabye Christensens tekster, og resultatet er ei plate som er rettet mot voksne.

– Jeg prøvde å oversette Lars sine tekster til totning, men jeg syntes at jeg formildet dem best på bokmål, avslutter Andersen.

Konserten holdes i Kongsberg Musikkteater 19. mars.

LES OGSÅ:

Gråt da de skjønte de var blant finalistene

- Brannvesenet måtte selv hente ambulansen og kjøre pasienten til sykehus

Byorkesteret og barna