Veldig fornøyd med Middelalderuka

FORNØYD: Den 16. utgaven av Middelalderuka i Numedal dro hederlige besøkstall. Turistsjefen i Nore og Uvdal melder om flere gode tilbakemeldinger fra festivaldeltakere.

FORNØYD: Den 16. utgaven av Middelalderuka i Numedal dro hederlige besøkstall. Turistsjefen i Nore og Uvdal melder om flere gode tilbakemeldinger fra festivaldeltakere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arrangørene er veldig fornøyde med årets Middelalderuke i Numedal, til tross for noe lavere besøkstall sammelignet med de beste årene.

DEL

– Tilbakemeldingene vi på Turistkontoret har fått fra festivaldeltakere som har deltatt på konsertene, forestillingene og aktivitetene ellers, har vært veldig gode, sier Margun Børresen Sevle, turistsjef og daglig leder for Nore og Uvdal Næringsselskap SA.

5.364 er foreløpig det endelige antallet besøkende, men ettersom tallene fra utstillingen på Dåsettunet ikke foreligger i skrivende stund, kan det nok plusses på noen flere.

Det mest populære enkeltarrangementet hva besøkstall angår, var Middelalderdagen i Langedrag, med henholdsvis 913 besøkende på Middeladerukas åpningsdag.

Deretter kommer forrige lørdags Middeladergilde i Rollag med 550, samt 400 på Middelalderverkstedet. 

Gjennom hele uka var det totalt 518 besøkende i stavkirka i Uvdal. Blant annet var det 161 tilskuere, som er ny rekord, på Sondre Bratland og Knut Reiersrud-konserten fredag.

Med flere utsolgte arrangementer i årets utgave som er den 16. i rekken, opplevde arrangørene en forbedring i besøkstall sammenlignet med i fjor. Rekordåret i 2010 på 7.382 er derfor fortsatt Middelalderukas bestenotering.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags