Jan-Olof Andersson - en mester i visekunst

Jan- Olof Andersson - Sølvsalen

Jan- Olof Andersson - Sølvsalen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En av de Nordens store trubadurer bergtok sitt publikum da han gjestet Kongsbergs i Sølvsalen sist lørdag.

DEL

MinLpDen svenske viseartisten Jan-Olof Andersson har mottatt de fleste trubadurpriser i vårt naboland i løpet av de siste 20-årene.

Med de vakre murene på den gamle kirkegården som bakteppet, var det bare å gi seg hen til fløyelsmyke toner, smektende rytmer og dramatiske historier.

Taube, Ruben Nilsson, Olle Adolphsson, Nils Ferlin, Bellman, Dan Anderssson. Vi kunne sittet der i timesvis, ikke minst med siste avdeling egne tekster og komposisjoner. Eminent klassisk gitarspill. Fantastiske tolkninger!

Jan-Olof tok oss med på en reise i sitt musikkliv helt fra barndommen. Hans far var turnéleder for Sven-Ingvars. En musikkinteressert guttunge plukket opp mange tips og fikk også prøve seg med «gutta». Det startet der!  Seinere blei det studier, egne spillejobber og klassisk gitar.

Jan-Olof har vært en sann Kongsberg-venn siden tidlig på 90-tallet. Han har alltid vært dyktig, men hans talent kjenner ingen grenser. Rundt 50 publikummere opplevde denne perlen av en konsert, fikk en stor konsertopplevelse denne lørdagen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags