Engasjerte ungdommer på sommerleir

Ine Granhaug Hagen (bakerst) og Jon Lislien (foran), øver på evakuering av pasient sammen med Inger Marie Torgersen og Irene Sele fra Jæren.

Ine Granhaug Hagen (bakerst) og Jon Lislien (foran), øver på evakuering av pasient sammen med Inger Marie Torgersen og Irene Sele fra Jæren. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ine Granhaug Hagen (15) og Jon Lislien (17) fra Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag var med på årets sommerleir for sanitetsungdom på Høvringen i Rondane. De to ønsker nå å få med flere ungdommer i lokallaget.

- Det har vært en veldig bra og variert sommerleir, sier Ine Granhaug Hagen, som har vært med i Norsk Folkehjelp i to år.

I løpet av ei uke i Rondane lærte de mer om blant annet fjellsikkerhet, førstehjelp og søk- og redningsfaget. I tillegg ble det også mye tid til hygge og aktiviteter som grottevandring, utendørsovernatting og pannekakesteking med primus.

- Jeg er med i folkehjelpa fordi det er sosialt og fordi jeg liker friluftsliv. I tillegg er det veldig spennende å lære om hvordan man kan hjelpe og redde andre, sier hun.

Både Ine og Jon har fått godkjente kurs i søk og redning, førstehjelp og bruk av hjertestarter i løpet av de årene de har vært med.

- Det hadde vært gøy å få i gang flere aktiviteter i lokallaget, og kanskje også en egen ungdomsgruppe. Jeg ble med så fort jeg ble gammel nok og har bare blitt mer aktiv etter hvert, sier Jon.

Ta gjerne kontakt med Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag dersom du er interessert i deres arbeid.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags