Byggfagklassen skal bygge garasje

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ag Entreprenør innleder et samarbeid med byggteknikk-linjen på Saggrenda.

DEL

Elever fra Vg2 byggteknikk på Saggrenda, besøkte nylig byggeplassen til Ag, der Byggmax flytter inn ved årsskiftet.

Møtet markerte starten på et samarbeidsprosjekt mellom Ag Entreprenør og skolen, hvor formålet er å gi elevene enda mer relevant erfaring før de skal ut i arbeidslivet.

Praksis

Torbjørn Rasmussen, faglærer på Vg2 byggteknikk, er veldig positiv til prosjektet og glad for initiativet til Ag.

– Det er alltid endringer i bransjen, og nettopp derfor er det så viktig at elevene får mer praktisk erfaring sammen med entreprenører som jobber på konkrete prosjekter. Det er viktig at elevene forstår det faglige ute på byggeplassene og spesielt den praktiske erfaringen rundt HMS, sa Rasmussen. 

Samarbeidsprosjektet startet opp denne uken og skal i første omgang gå over et år, med et ønske om fortsettelse dersom alle parter er fornøyd. Hele prosjektet består av to deler.

Bygger garasje

Klassen får i oppdrag å bygge en garasje på Frydenbergåsen, oppstart allerede mandag 10/9. Klassen deles i to, hvor halvparten er ute på byggeplassen i 7 uker, før resten av klassen overtar.

Over nyåret er det et nytt og spennende prosjekt som står for tur. I tillegg skal Thomas Bakke Braathen fra klassen være tettere på Ag. Han skal nemlig jobbe ute hos Ag tre dager i uken hele skoleåret, hvor målet i enden er en læreplass.

Les også: 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags