Fjordhestens dag på Langedrag

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lørdag 25. Juni gjorde Langedrag ære på Fjordingen ved en egen Fjordhestens Dag. Langedrag ønsker å fremme denne utrydningstruede rasen og sette fokuset på den allsidige bruken og den flotte familiehesten som den er. I tillegg åpnet Langedrag Barnas Fjordhestlag; en nasjonal ”klubb” for hesteinteresserte barn. Langedrag har som mål å arrangere 1 større samling i året for barna i Fjordhestlaget utenom de allerede arrangerte rideleire, rideweekend og andre hesteaktiviteter som allerede er programfestet for gårdens gjester.

Litt om fjordingen:

Fjordhest, fjording, vestlandshest; kjært barn har mange navn. Fjordingen er Norges nasjonalhest og er en hesterase som opprinnelig ble avlet frem på Vestlandet.

Fjordingen står på den nasjonale rødlisten over utrydningstruede arter. Det er i dag flere fjordhester både i Danmark, Tyskland og Nederland enn i Norge. Rasen er også populær i Sverige og USA.

Langedrag har lang tradisjon med bruk av fjordingen. Langedrag gründer; Edvin Thorson, har mottatt en rekke priser for sitt avlsarbeid og dette er ivaretatt videre av hans datter; daglig leder - Tuva Thorson og hans barnebarn, Marie Thorson Østby Natten.

På Langedrag brukes kun fjordinger som ridehester. Om sommeren er stallen fylt med rundt 35 fjordinger og disse brukes til kjøring, rideturer for barn og voksne, langturer I fjellet, kløving og kjøring med vogn eller slede. Langedrag står for en viktig formidlings – og bevaringsarena for denne allsidige hesterasen

Om fjordhestdagen:

Hensikten med dagen var å vise Fjordingens allsidighet og markere åpningen av Barnas Fjordhestlag. Rideleirbarna hadde meldt seg på det som het Fjordhestuka og hadde hele uka fokus på å lage dette showet. Det ble en flott rideoppvisning med voltige, speilridning, sprang, triks og kunster. Gårdens ansatte viste fjordingens talent for dressur, tandemkjøring, kjøring med enspann, ungarsk post og mye mer.

Mye jobb var lagt ned i anledning dagen og oppvisningen høstet stor appalus og mange gode tilbakemeldinger. Langedrag fikk vist fram Fjordingen slik seg hør og bør og det er ikke tvil om denne allsidige hesten bør få en plass inn i framtiden. 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags