– Kjærlighet kommer og kjærlighet går

HØSTKONSERT Kor-Int synger om kjærlighet på menighetshuset i Efteløt tirsdag 29. oktober.

HØSTKONSERT Kor-Int synger om kjærlighet på menighetshuset i Efteløt tirsdag 29. oktober. Foto:

Av

Kor-Int inviterer til visekonsert på menighetshuset i Efteløt tirsdag 29. oktober. Temaet for konserten er kjærlighet.

DEL

Linja «Kjærlighet kommer og kjærlighet går», er fra ei vise av Alf Prøysen. Kjærlighet mellom ham og henne, kjærlighet til fjellet og landet, som vi hører i Vårsøg, den vanskelige kjærligheten, den lyse trofaste kjærligheten, den lengtende, slik vi opplever i Tirna noir og den livsbejaende, stemningsfulle kjærligheten, slik den oppleves i for eksempel Svantes lykkelige dag, som slutter med: «om litt er kaffen klar».

Kor-Int ønsker å løfte fram den felles skandinaviske visetradisjonen, for Evert Taube sine viser synges i Norge, Alf Prøysen synges i Sverige og den danske visa, Svantes lykkelige dag, synges i hele området. Koret vil framføre norske, danske og svenske viser, og siden mange av disse visene er felleseie, er det en glede for Kor-Int å la publikum synge med på noen av de mest kjente.

Visene er stort sett skrevet på 1900-tallet, men «Har du fyr» er blant de nyere visene. Konserten blir ledet av dirigent Lise Knudsen. Jan Ivar Westli vil spille gitar og bidra til en lun og varmende visekonsert i høstmørket.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags