Villreinfest i Uvdal

Det arrangerers villreinfestival i Uvdal til helgen. Her ser vi en gjeng villrein som ble observert ved Sundbolien ved Tunhovd i mai 2005.

Det arrangerers villreinfestival i Uvdal til helgen. Her ser vi en gjeng villrein som ble observert ved Sundbolien ved Tunhovd i mai 2005. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det arrangeres villreinfestival i Uvdal lørdag.

DEL

MinLp Arrangementet vil være på dagtid i og ved servicebygget i Uvdal Skisenter. Dagen avsluttes med buffet av rein/villrein og E-76 spiller til dans utover kvelden.

Uvdal har lange tradisjoner omkring rein og reindrift. Dette er bakgrunn for ideen om et arrangement der dette er i fokus.

På lørdagen kan folk prøve seg på ulike aktiviteter, blant annet skyteferdigheter som trengs for å kunne reise på jakt. Videre vil det være demonstrasjon med nedskjæring/partering av slakt, og blir det skutt en elg eller hjort denne dagen i Nore og Uvdal er det mulig den blir flådd på Villreinfestivalen. Det blir foredrag om rein og tamreindrift, hva vi har og by på, og hvilke muligheter som er i kommunen vår. En liten bolk om CWD eller skrantesjuke må vi dessverre også ha med.

Noen av gamlekara kommer for å dele historier fra fjellet, både om tamrein og reinjakt. Her er det bare og spisse ørene og dra stolen inntil.

For dem som har lyst blir det anledning til en kjøretur i Volvo Felt, og vi oppfordrer alle som har en slik til å komme innom skisenteret på lørdagen.

Fra Langedrag kommer de med noen av hundene sine, så de som ikke liker bensineksos kan lufte seg bak hundespannet.

Kaffekjelen er varm hele dagen og det blir mat og drikke å få kjøpt. For dem som vil ha med seg noe hjem blir det et lite marked med lokalmat med mer.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.