Juleutstilling på Lampeland bibliotek

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Juleutstillingen på Lampeland bibliotek varer fra 5.-12. desember.

DEL

Dette er andre året vi har dette kunstfagtilbudet her i Flesberg. Dette er et samarbeid mellom Flesberg og Kongsberg kulturskole. I høst har vi fått flere elever slik at vi har startet opp to grupper på kunstfag. En for de yngste (3. og 4. klasse), og en for de eldste (5. klasse og oppover).

Jeg kunne gjerne ha tenkt meg at flere ungdommer begynte hos oss. Etter jul har vi ledige plasser i gruppa for de eldste elevene. Fint å ha med Sofija på 14 år, hun er et kunstnerisk talent og et forbilde for de andre. De gisper av beundring når de ser hva hun har tegnet. På utstillingen har hun en akvarell av et fantasidyr og en perspektivtegning med blyant.

Elevene er fantastiske, så glade og takknemlige for å få tegne, male og lage noe. Gi de en oppgave, ha gode materialer;- så kan magiske ting skje. De gyver på, jeg ser at barna liker å uttrykke seg, det bobler. Bare se her på vernissasjen; med spilling, sang og dans! Ikke alle oppgaver kan fenge alle like godt men, det er noe for alle over tid.

Kunstfag prøver å legge opp oppgaver tilpasset alder og noe som betyr noe for dem. Lokal forankring som å være glad for å bo her på landet. Kjenne til kulturen her, kjenne til elgen f.eks. Også å ta noe hensyn til barnas ønsker for hva de vil lage.

Vi har fire flyktninger, jeg ser at det er fint for dem å ha kunst som uttrykksmåte, som er noe annet en det verbale språket.

Ofte begynner vi økta med å tegne kroki, det er populært. Kroki er hurtige skisser av kropper. Barna står modeller, 1 minutt hver. Eleven må være rask og bruker konsentrasjonen. Godt for å øve opp øye/hånd koordinasjonen, man trener på å se. Noen av krokitegningene har blitt malt med akvarellfarger.

Jeg er veldig fornøyd med staffeliene som Pensjonsitforeningens snekkergruppe lagde til oss i fjor. De har vi så god bruk for nå.

Jeg synes det er veldig gøy og inspirerende å være sammen med elevene. Utstillingen viser hva vi har drevet med i høst. Gruppene har gjort noe likt og noe ulikt.

Vi har jobbet med høst temaer som blader fra løvtrær i høstfarger. Det har blitt til kunstverket; «Ønske-fugl på bjørkekvist» bjørka her. Barna har laget fugler som henger på treet, alle har skrevet opp 3 ønsker. Når man skriver eller sier høyt ønsket sitt er det større sjanse for at det går i oppfyllelse. Disse ønskene handler ikke om hva som skal ligge under juletreet.

Tegnet og malt seg selv har blitt til kunstverket; «Du må være den du er. Ikke late som du er noen andre». Elevene har laget kunst til sangen.

Videre har vi malt stilleben. De har tegnet og malt epler, en kanne og tretine komponert på en duk. Stilleben har kunstnere malt til alle tider. Elevene har nok følt seg som kunstnere da de har stått ved ordentlige staffelier. Disse akvarellene har blitt veldig vakre.

Elg og elgjakt er viktig i Flesberg (som i mange andre kommuner i landet). Derfor har vi elg som tema, -tegnet elggeviret som gamle-lensmann Hvaale skjøt i 1974. Hvit kritt på svart papir.

laget elggevir av furupinner funnet ved Beinsvannet på Ble. Dette har blitt til fargerike, flotte elgtrofeer!

fareskiltet som vi møter på bilveien har blitt til fargerike piktogrambilder. Det svarte elg-bildet på skiltet er nå blitt fargerikt ved hjelp av abstrakte akryl-uttrykk.

Vi har også laget halloween bilder. Akvareller med silhuetter, og papirklipp (positiv og negativ form)

Gruppa med de yngste elevene har en ivrig origami-ekspert. Det er Torkel i 4. trinn, som er glad i å brette figurer i papir. Han har det i hendene. Han lærte elevene å brette frosker og båter. Dette resulterte i en gruppeoppgave som vi jobbet med i november. Elevene ble delt inn i  2 grupper. Vi lagde et eventyr med havet som tema, teater i papp og papir, med prinsesser og forheksede frosker. De står opp på hylla og er verdt å studere. Dette blir gave til ordfører og rektor.

Vi holder til på kunst og håndverksrommene på Lampeland skole og gleder oss veldig til å komme inn i nye lokaler til neste år når den nye skolen står ferdig.

Se flere bilder under:
Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags