Fullt hus på 40-årsfeiring

OVERREKKELSE: Ingeborg Kjenås (t.v.) overrakte en sjekk på 30.000 kronetr til Frivilligsentralen ved Laila Ulvik.

OVERREKKELSE: Ingeborg Kjenås (t.v.) overrakte en sjekk på 30.000 kronetr til Frivilligsentralen ved Laila Ulvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flesberg pensjonistforenings 40-årsjubileum ble sist fredag markert på Solvoll med vel 100 personer tilstede.

DEL

Alle medlemmer og spesielt tidligere ledere og styremedlemmer fra de første 30 årene var invitert. Kveldens toastmaster var Tom Ingar Hauge, som har hytte på Blefjell og er aktivt medlem av foreningen. Tom Ingar ledet kvelden på en hyggelig og humoristisk måte.

Han ga først ordet til de tidligere sekretærer Hjørdis Bekjorden og Turid Søgnen. De delte på å lese en prolog, delvis bygd på en Hjørdis hadde skrevet til 20-års jubileet og Turid til 30-årsjubileet. Det ble en rørende og fin framføring.

Hilsener

Det var hilsener fra kommunen ved ordfører Oddvar Garås og Buskerud pensjonistforbund ved leder Erik Nilsedalen og nestleder Lars Tyldum. Tidligere leder i Flesberg pensjonistforening Olav Molia hilste også med noen hyggelige ord.

Kveldens underholder var Harald Sommerfelt som bidro med vakker fiolinmusikk, tryllerier og humor. Videre hadde Seniordansegruppa innslag. «Juvens landsgymnas» sørget for god dansemusikk.

(Saken fortsetter under bildet).

250 medlemmer

Pensjonistforeningen har i alle årene hatt et høyt medlemstall på rundt 250 personer og jevnt god aktivitet. Foreningen er den femte største i Buskerud. Medlemsmøtene ambulerer rundt i bygda. Det at foreningen har møtene rundt på forskjellige steder i bygda er nok med å bidra til det høye medlemstallet. Videre at innholdet på møtene er både variert og underholdende, samt er sosialt og har god matservering. Det er kjøkkengrupper rundt på de forskjellige stedene som på dugnad ordner den gode maten.

To ganger i sommerhalvåret arrangeres turer. En dagstur og en litt lengre på 3–4 dager. Sist sommer gikk turene henholdsvis til Bjørneparken og til Thorskogs slott litt nord for Göteborg i Sverige.

Historien

En redaksjonskomité har utarbeidet et fyldig og flott historiehefte med tekst og bilder om foreningen. Heftet ble utdelt til de som var til stede på Solvoll. Medlemmer som ikke var der, vil få det på senere arrangement.

Kveldens høydepunkt var når leder Ingeborg Kjenås overleverte en gave på 30.000 kroner fra Pensjonistforeningen til Frivilligsentralen ved leder Laila Ulvik. Frivilligsentralen ønsker en elektrisk sykkel (på tre hjul) som kan benyttes av funksjonshemmede. Denne er å få i flere utgaver med plass for to passasjerer og fører. Sykkelen kan eksempelvis benyttes av beboere på Flesbergtunet og andre eldre/funksjonshemmede for å kjøre i Stevningsmogen eller den flotte gang/sykkelveien Lampeland – Svene.

POPULÆR FARKOST: En slik sykkel, som de har på Hvittingfoss bo- og behandlingssenter, står også på ønskelisten i Flesberg. Her ser vi Sven Karlsson og Åse Lie kose seg på sykkeltur. Bak rattet: Gunn Kristin Roso.

POPULÆR FARKOST: En slik sykkel, som de har på Hvittingfoss bo- og behandlingssenter, står også på ønskelisten i Flesberg. Her ser vi Sven Karlsson og Åse Lie kose seg på sykkeltur. Bak rattet: Gunn Kristin Roso. Foto:

Penger

En tur til blant annet Vatnebrynvatnet friluftsområde kan også bli mulig. Leder for Frivilligsentralen takket for gaven som kan bidra til at eldre/funksjonshemmede kan få rett til litt vind i håret. En slik sykkel koster nærmere 80.000 kroner og Ulvik håper at gaven fra Pensjonistforeningen også vil inspirere andre lag/foreninger til å gi tilskudd, så innkjøpet kan bli mulig.

Neste arrangement foreningen skal ha, er julebord på Lampeland hotell mandag 3. desember.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags