Kart og kompass til Sigridsbu

Nordstul parkering

Nordstul parkering Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtMange ønsker kunnskap for å ferdes trygt i naturen. Da Kongsberg og Omegns Turistforening inviterte til gratis kart og kompasskurs med Brit Volden i spissen hadde de håpet på flere deltakere. 


Lørdag 1. september var det 11 stykker som fikk gleden av å lære mer om kart og kompass av VM-vinneren i orientering, Brit Volden. 

I stålende høstvær og med klare farger var det kl 1200 klart for orientering til Sigridsbu fra Nordstul. 

Alle deltakerne fikk kart og skulle finne veien. Det var ulike erfaringer med kart og kompass i gruppa, men alle fikk god opplæring av Brit og hennes medhjelpere. 

Det ble også en tur innom gamle Nordstulhytta der Brit fortalte litt om KOT`s historie og bakgrunnen for byggingen av Sigridsbu. 

Alle deltakerne fulgte delvis stien og delvis kartet utenfor oppgåtte stier. 

"Det er selv i dag med alle mulige tekniske hjelpemidler og apper på telefonene så er det grunnleggende å kunne kart og kompass for å ferdes trygt i naturen." minner Brit Volden oss på. 

Oppe på Sigridsbu ventet Kjersti Engen fra hyttestyret gjort klart med kaffe,saft og kjeks i hytteveggen. I høstsola ble det riktig så hyggelig for deltakerne sammen med resten av hyttebesøket denne lørdagen. 


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags