Gå til sidens hovedinnhold

NM Skog 2017 for stående fuglehunder

Artikkelen er over 3 år gammel

Norgesmesterskapet for stående fuglehunder i skogsterreng har i helgen blitt avviklet i Lardal med hovedkvarter på Vindfjelltunet Gjestegård.

Innsendt

Fritzøe Skoger har vært meget velvillige og har stilt prøveområdet til disposisjon. Dette skogsområdet ligger delvis i Siljan, Lardal og Kongsberg kommuner.

Dette arrangementet går vanligvis på rundgang mellom de forskjellige fuglehundklubbene i Norge og i år er det Norsk Münsterländerklubb som har vært arrangør. 63 av Norges beste fuglehunder stilte til start og ble fredag morgen sendt ut i terrenget fordelt på 11 partier av max. 6 hunder. De aller fleste fuglehundrasene var representert med engelsk setter, irsk setter, gordon setter, pointer, vorstehere, breton og kleiner/grosser münsterländere. 32 av disse kvalifiserte seg til semifinalene som fant sted lørdag, med den store finalen på søndag. 16 hunder kvalifiserte seg til finalen og av disse var to fra Kongsberg.

Været på søndag var helt utmerket med mye sol og fin temperatur, men med litt lite vind som gjorde det vanskeligere for hundene å finne skogsfuglene. Kvalitetsnivået på hundene som stilte til start i finalen er meget høyt og de beste hadde ingen problemer med å finne fugl og få godkjent såkalt «fuglearbeid» som innebærer at hunden må ta stand, reise på kommando, være i ro under oppflukt og ikke løpe etter. Deretter må hundene vise at de kan apportere viltet på kommando.

Det var ekstra gledelig at de to Kongsberg-hundene som stilte til start i finalen kom blant de seks beste hundene. Terje Bråthen med pointer Black Lucky's Pascal greide en fin 4.-plass og Egil Åsli med engelsk setter Rotuas Pz-Lucky kom 5.-plass.

Kommentarer til denne saken