Gå til sidens hovedinnhold

Bergerbakken gjøres klar for ny sesong

Artikkelen er over 4 år gammel

Selv om det ikke akkurat virket sånn med tanke på det flotte været og temperaturen, har det vært høst-dugnad og klargjøring av Bergerbakken i Hvittingfoss denne helgen. Spesielt søndagen var som en god, varm sommerdag, godt egnet for dugnadsarbeid.

Oppmøtet kunne nok ha vært bedre, men de som kom gjorde i alle fall en god innsats, forteller dugnadssjef Kenneth Friberg. Han og Jan Vidar Guttormsen var de siste som var igjen da undertegnede tok et lite besøk for å sjekke status på anlegget.

Mye må ordnes

For at dugnadsbakken i hele tatt skal kunne åpnes er det alltid diverse ting som hver høst må gjøres. Heisen må kjøres i gang og sjekkes, det må ryddes og ordnes i buer og kiosk, samt diverse andre ting. En veldig viktig oppgave er å skjære ned alt villniset som i løpet av sommeren har grodd opp, i både løype og heistrasé.

- Om ikke dette gjøres, vil det når snøen kommer stikke opp busker og kratt over alt, og da kan vi ikke åpne bakken, sier Friberg.

Dugnadsgjengen kom godt i gang med dette, men fortsatt er det en god del igjen.

Nye prosjekter

Et stort prosjekt som ble igangsatt denne helgen var planering og utjevning av «barnebakken», samt lage et monsterhopp av fyllmasse. I de siste åra har de hatt store hopp i barnebakken, men til vinteren kommer disse til å befinne seg i bratthenget i den store bakken.

Jan Vidar Guttormsen, som betjente hjullasteren da undertegnede var der, sier at dette blir gjort fordi at barnebakken skal bli enda mere barnevennlig, samt at store hopp også krever en del fart slik at man ikke lander på kulen.

- Med hopp i dette henget blir det ikke noe problem med farta, og bratt nok er det i massevis. Hvis glien ikke var på sitt beste var det vanskelig å få god nok fart der hoppa lå tidligere, sier Guttormsen.

Monsterhoppa blir nå altså laget med tilkjørt masse. Dette for å spare en del arbeid når snøen kommer. -Tidligere var disse hoppa laget av mengder med kanonsnø, som vi brukte ganske mange timer på hver vinter. Heretter blir det bare finpussing, legger Friberg til.

Et annet prosjekt er å få satt opp mere lys i barnebakken.

– Det har vært dårlig lys der i alle år, og nå har vi endelig fått muligheten til å gjøre noe med det, avslutter Friberg.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.