Lenge leve frivilligheten

Her har Lars akkurat hengt opp to nye skilt

Her har Lars akkurat hengt opp to nye skilt Foto:

Av
DEL

InnsendtUten frivilligheten rundt omkring er det mye som stopper opp. Turstiene i Hvittingfoss holdes ved like av flere. De som tar på seg oppgaver gjør en formidabel innsats for at befolkningen skal få seg en flott tur uten å gå seg bort, og for i grunn få en så behagelig tur som mulig. Eneste man selv må gjøre, er å gå.

Man kan snakke om å skjemme bort befolkningen, men det viser seg jo at når stier er godt tilrettelagt i form av rydding og merking, så brukes de mere. Og dette er jo det viktigste, at folk benytter seg av stiene og kommer seg ut.

Skiltmaker Lars

Apropos det å gå seg bort, blir det faktisk verre og verre å gjøre nettopp det. Lars Borge Johansen er styremedlem i trimgruppa til Hvittingfoss IL, og er en kløpper på å lage gode skilt som vises godt i terrenget. Følger man disse skiltene, er det nesten umulig å havne på feil sted. Man kan jo selvfølgelig velge å gå utenom, men.

Skiltene og oppsettingen blir ikke satt opp helt tilfeldig. Her er det piler som viser akkurat retningen hvor man skal gå. Skal man til høyre så blir skiltene plassert slik at de peker nettopp mot høyre. Man kan derfor ikke ta feil. Dette er Lars veldig nøye med.

– Jeg er opptatt av å tydeliggjøre stiene slik at de som aldri har gått der før skal føle seg trygge og sikre på at de er på rett kurs. Folk prater jo om stiene er godt merket, og lette å finne, og dette gjorde nok til at jeg fikk lyst til å bidra, forteller han.

Og selv om de fleste som går på stiene er ganske kjent fra før, setter også de stor pris på ordentlige og merkede stier. Skiltene i seg selv er jo bare de en severdighet, og virkelige flotte.

Som han sa, så koser han seg med å lage skilta i snekkerboden hjemme, og turene ut blir jo også mere meningsfulle når man kan bidra til frivilligheten samtidig som man trimmer seg.

Topptur

Det er ikke bare skilter som er viktig når man skal følge turstiene. Det hender jo stier kan krysses, og stier kan være gjengrodde, og man blir i tvil hvor man skal gå. Derfor blir det også merket med bånd, maling eller markører som henger fra grenene. Enkelte plasser hvor det er ekstra utfordrende og bratt terreng, har det også blitt hengt opp tau man kan hjelpe seg opp med. En nyttig og viktig jobb som det altså er flere som bidrar til. Uten å nevne navn, skal de alle ha en honnør for dette.

De mest populære stiene i Hvittingfoss fører gjerne til en topp. Bildene som er vedlagt er fra en regnværsdag til Storåsen og over til Fuklaknatten, hvor Lars satte opp noen skilt. Det regnet ikke da turen var bestemt, men så er det jo et uttrykk som heter: «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær», så denne kvelden var vi forberedt. Med gode klær og en temperatur som var fin, ble det en riktig så koselig tur til tross for regnet som dalte ned. 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags