Disco i bakken

Noen av de 90 glade alpinister

Noen av de 90 glade alpinister Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

At det er flott i Kongsberg skisenter kan få si i mot, men jammen er det flott i Bergerbakken i Hvittingfoss også. Fredag kveld var det årets først skidisco.

DEL

MinLp:Forrige vinter, som tidligere omtalt, ble det kun noen få dager med skikjøring siden heisen havarerte. Dette ble fikset på høsten, og rett etter nyttår, dette år, kunne bakken åpne opp igjen etter iherdig dugnadsinnsats av ganske mange ivrige foreldre og barn.

Snøkanon anlegget har surret og gått i mange timer denne vinteren, men som mest sannsynlig de fleste har fått med seg, har det også kommet et par centimeter med naturlig snø. Dette betyr at Bergerbakken nå kan se frem i mot en etterlengtet, god og lang sesong.

Høy Musikk

Men altså denne fredagen var det skidisco hvor rundt regnet 90 glade barn, samt noen få voksne, koste seg i det lette snødrevet i den velpreparerte bakken. Musikken kunne sikkert høres langt ut over bygda, for det var visst viktig at man kunne høre noe helt i toppen av bakken i følge en uttalelse fra et av barna. På sletta, der hvor musikkanlegget sto, var det ikke mulig å snakke, og det er jo slik det skal være når man er på disco. Høy musikk må det jo være.

Bakken er ikke så lang, men den er helt spesiell fordi den har så mange muligheter. Dette fordi bakken ikke på langt nær bare er slett. Her er det masse kuler, hopp og spesielle «veier» man kan velge. Noen går jo faktisk litt oppover også. Stadig får man høre engasjerte og ivrige barn, som står i heiskøen, fortelle om at nå har de funnet et kult sted å kjøre, så det må de andre prøve også. Så her får tydeligvis barna utviklet både evner og ferdigheter, samtidig som mestringsfølelsen når de får til noe er stor. Bare det å klare heisen alene er en enorm følelse for de som ikke har særlig erfaring fra før. Da strutter barna av stolthet.

Halvparten var der

En fornøyd Ole Kristian Halvorsen er glad så mange dukket opp i kveld. - På Hvittingfoss skole er det 175 elever, og selv om det også var barn fra bygdene rundt, er det ikke langt unna at halvparten av Hvittingfoss-barna, var i bakken denne kvelden, sier han. Det forteller hvor viktig denne bakken er for bygda.

Neste skidisco blir avholdt i mars en gang, ellers er bakkens normale åpningstider tirsdag og onsdag kveld, samt lørdag og søndag. Fortsatt er det gratis skiutleie og rimelige priser på heiskort.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags