Driftige søsken jubilerer

Jubilantene utenfor den koselige butikken sin

Jubilantene utenfor den koselige butikken sin Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De hadde hatt en drøm om å starte opp noe eget i mange år, nå har Look i Hvittingfoss, et aldri så lite jubileum.

DEL

Å drive klesbutikk i Hvittingfoss er ikke det aller enkleste. Det er jo en gang slik at mange reiser til byen for å kjøpe sine klær. Det handler jo både om pris og utvalg, og ikke minst at bygdefolket nok har fått en tradisjon for å reise på shoppingturer til byene rundt.

Men søsknene Charlotte Dokka Gåsholt og Gry Dokka Engrønningen, har bevist at det faktisk er mulig å drive klesbutikk på det lille tettstedet. Nå feirer de tre års jubileum.

De selger både herreklær, dameklær og har et bra utvalg av garn for dem som ønsker å strikke noe selv.

- Klærne vi selger passer for dem som er fra 20 år og oppover og vi har mye som er egnet for dem som trenger litt større størrelser. I tillegg er vi opptatte av god service, så om det er noe som må enten sys eller legges opp, tar vi oss av det, sier Charlotte.

Ukjente ansikter

De forteller at det faktisk er flere og flere som tar litt lengre kjøreturer for å komme til butikken deres, fordi de nettopp har disse størrelsene.

– Mange butikker i byene spesialiserer seg på mote og litt dyrere merkeklær, og vi så derfor at det var et behov for det vi kan tilby. Ekstra moro er det jo da å se litt ukjente ansikter komme innom. Det må jo bety at vi gjør noe riktig, sier de fornøyd.
 

Butikken holder til midt i sentrum, i det gamle helsehuset, som har vært i eie av sanitetsforeningen en god stund. Fra gamle dager var det både badekar og dusjer akkurat der hvor butikken er nå. Dette ble brukt av dem som ikke hadde innlagt vann den gangen. Man kan jo nesten kalle det for «gamle dagers spa».

Ved oppussingen syntes jentene det var litt viktig å ta vare på litt av historien til lokalet, noe man tydelig kan se om man titter litt rundt. Det hadde vært mange rom der tidligere, og jentene med gode hjelpere, måtte rive masse. Butikken fremstår veldig koselig.

- Vi har jo ei søster til som vi gjerne skulle hatt med, men dessverre har hun for mye å gjøre med både gårdsdrift og treningssenteret, lenger borti gata, så derfor ble det kun oss to, forteller Gry.

Dette tyder jo på at det er driftige søsken vi snakker om, og slike er viktige for at bygdesamfunnet skal kunne bestå.

Fredag er dagen

Jentene hadde i mange år snakket om at det hadde vært morsomt og startet opp noe sammen, og nå etter tre års drift og hardt arbeid, er de ganske så stolte over at de har klart det. Butikken går rundt og økonomisk begynner den å gi litt avkastning.

- Fredag er jubileumsdagen, også feirer vi litt på lørdag også, sier de. Da kan besøkende både få seg en kopp kaffe og litt kake, og et godt tilbud, smiler de lurt.

Med ståpåvilje og en god tro på at det går an å få til ting, viser jentene at det faktisk er mulig å starte opp noe for seg selv.

Dette gavner alle som ønsker vekst og utvikling i Hvittingfoss. Hurra for jubilanten. 

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags