Gøy med allsidighetsrenn i Hvittingfoss

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I glitrende sol, i en temperatur som etterhvert havnet på riktig side av skalaen, og ellers perfekte snøforhold, ble det avholdt et allsidighetsrenn i Bergerbakken i Hvittingfoss, søndag.

DEL

InnsendtMange hadde møtt opp på denne flotte dagen, som ifølge værvarslerne er dagen hvor kulda visstnok skal slippe for denne vinteren. Ja, vi får jo se da, men været blir som det blir, men dagen i dag kan man på ingen måte klage på i alle fall.

Allsidighetsrennet ble en stor suksess hvor nærmere femti barn og fire seniorer fullførte den akkurat passe krevende løypa. Den yngste var kun 4 år, mens den eldste var hele 50.

De kjørte rundt porter, over kuler, gjennom et par portaler, hopp, og i tillegg måtte de kaste en twist-sjokolade til noen bamser som satt og ventet inne i en snøhule.

Det var ingen tidtaking, selv om det ved start kunne se ut som enkelte var ordentlig klare for å kjøre verdens viktigste renn. Og så klart, den var jo viktig for disse små. De hadde jo startnummer på, og mange foreldre og tilskuere sto på sletta for å følge med på de. Over høyttaleranlegget kunne vi høre speakeren rope opp navnene til de som kjørte. Dette gjorde det jo selvsagt ekstra morsomt.

Se flere bilder nederst i saken!

Besiktigelse

Noe som er viktig når man kjører renn, er å besiktige løypa. Skal man bli god, slik som toppalpinistene, kan man ikke bare overlate ting til tilfeldighetene. Her må man være nøye slik at man ikke kjører ut, forteller noen av barna. Ved startområdet, som var satt til mast seks, var det litt ymse når det kom til satsing. Noen skulle kjøre fort og virkelig gi jernet, mens andre bare skulle komme ned på en trygg måte. Noen fikk også kjøre sammen med foreldre siden det var ganske bratt og skummelt i området ved start.

Etter at alle hadde fullført løypa, vanket det diplom og en flott pokal til deltakerne. Dette var også gøy, men virket nesten som seniorene var de som var mest fornøyd. Kanskje fordi de var glade for å ha kommet helskinna igjennom?

Pingvindrakt

Den nyvalgte lederen for Hvittingfoss alpinklubb, Eskild Raaen, var den som fikk æren av å kjøre sist. Han var vel egentlig ikke påmeldt, så i stedet for startnummer hadde han ikledd seg en pingvindrakt og var nok også den som brukte aller lengst tid ned løypa. Han sto nemlig på de gode gamle miniskia, og hadde sitt svare strev med å holde seg på beina. Omsider kom han likevel til mål da og fikk delt ut premiene.

Som en liten overraskelse etter rennet, hadde det blitt gjort en avtale med Joakim Lie fra Hof. Han er medlem av Hvittingfoss luftsportklubb og viste oss en presisjonslanding med paraglider. Han landet på imponerende vis, akkurat der han skulle faktisk. Morsomt å se for både store og små.

Hjelmpåbud

En litt mørbanket, men likevel fornøyd Eskild Raaen, ønsker å formidle en beskjed ut i mediene angående hjelmbruk.

– Det kommer snart til å bli gjort et vedtak av styret, angående påbud av hjelm i Bergerbakken. Kongsberg skisenter har gått ut med at de fra neste sesong ikke tillater folk å kjøre uten hjelm. Det samme skal vi gjøre, sier han.

I Bergerbakken byr ikke dette påbudet på noe særlig forandringer, siden alle barn og unge allerede er vant til at hjelmen skal være på. Det er kun enkelte voksne man kan se kjøre uten, en gang iblant. De som eventuelt ikke har, kan låne gratis.

FLERE SAKER FRA MINLP.NO:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags