Hvittingfoss skole på Tahirleker

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Finnes det noen bedre lyd enn fra glade barn som koser seg og har det moro? Og visst ble det nettopp det da 500 skolebarn fra Hvittingfoss, Svarstad og Kvelde møttes til Tahirlekene oppi Borgen fylkesanlegg, i Svarstad, på mandag.

DEL

Mange av oss husker nok fra TV da vi fikk følge den blinde norskpakistaneren Tahir Hussain som sammen med idrettens ildsjel, Vidar Bøe, syklet den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo.

Tahirlekene oppsto etter dette og har som formål å forebygge mobbing gjennom samarbeid, moro og lek i et aktivt miljø. Nå er det jo en gang slik at vi mennesker er flinke til å begrense oss selv. Tahir er et bevis på at vil man nok, så får man det til.

Å være blind betyr på ingen måte at livet er over, men selvsagt blir man litt avhengig av andre. Likevel, Tahir har i tillegg til å sykle Trondheim–Oslo, vært på toppen av Galdhøpiggen, og gått det ni mil lange Vasaloppet, på ski.

– Å gå Vasaloppet er det verste jeg har gjort. Det var fryktelig tungt og slitsomt, og kroppen gjorde skikkelig vondt. Jeg skulle i mål, men var litt redd for å bli tatt ut av løpet siden man måtte være på de forskjellige postene innen visse klokkeslett. Det ble ganske sent på kvelden før jeg var i mål, men jeg klarte det, forteller Tahir stolt.

Femte gang

Han forteller også at han har en god viljestyrke og ønsker å vise at det går an å mestre ting selv om man har et handikapp.

Det var nå femte gangen Tahirlekene ble arrangert i Borgen, og Tahir syntes det er like morsomt hver gang. Han kunne lett høre at stemningen

Foto:

på den flotte skistadion var på topp, noe som gledet han veldig.

I skianlegget var det mange forskjellige stafettøvelser. Noen foregikk med ski, andre uten. I noen av øvelsene hadde man også bind foran øynene hvor det da var viktig å kunne stole på og samarbeide med ledsageren. Det ble mye moro av det og barna var ivrige og latterfulle selv om det enkelte ganger ble litt knall og fall.

Mange bålpanner var satt opp hvor barna kunne grille og kose seg. I tillegg var det tent opp et stort bål hvor det også var mulig å varme seg.

Moro med skidag

Flere av barna sier de syntes det var ordentlig morsomt med en slik skidag igjen. Ei jente fra Hvittingfoss skole måtte til og med utsette en sykehusavtale, for dette skulle hun være med på. Var visst snakk om noen kjekke gutter fra Svarstad som hun hadde lyst til å se, forteller moren.

Foto:

En bedre arena for å kunne treffe andre, er det vanskelig å finne. Lek, moro og aktivitet gir bedre samhold selv om nok de aller fleste lekte kun med dem som de kjente fra før. Uansett var det et viktig innslag fra den vanlige skoledagen.

Arne Lindsverk, som er en av ildsjelene i Svarstad, og som jobber mye med skianlegget, har kjent Tahir i flere år. Han var blant annet sterkt delaktig da Tahir gikk Vasaloppet, og er en av flere som er med på å gjøre Tahirlekene mulig. Under mandagens leker, ledsaget han Tahir rundt på området. Han forteller at han sov på skistadion i natt for å kunne følge med på været slik at han kunne gjøre så godt han kunne for å lage best mulig forhold til barna.

– I går kveld var det mye vann og slaps på stadion og jeg var litt bekymret for hvordan forholdene skulle bli under lekene. Men plutselig i natt, åpnet skylaget seg og vi fikk litt kulde på bakken. Da frøs ting litt fast igjen og jeg kunne frese over med tråkkemaskin, sier han. Og om noen lurer, forholdene ble perfekte.

Lekene var ikke konkurransebasert, men en skole skulle likevel kåres som vinner. Etter ellevill jubel kunne Svarstad motta den flotte pokalen av Tahir.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags