Så ble det brått stopp

Det ble noen turer opp og ned. Ove Michal Eide til venstre og Jan Vidar Guttormsen

Det ble noen turer opp og ned. Ove Michal Eide til venstre og Jan Vidar Guttormsen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sent fredags kveld havarerte skiheisen i Bergerbakken, i Hvittingfoss. Likevel var det ikke snakk om grave seg ned og gi opp sesongen helt. Dugnadsgjengen måtte finne en løsning.

DEL

En alpinbakke er ganske så avhengig av å ha en fungerende skiheis om den skal kunne benyttes. Det som nå har skjedd er at wiren som fører alle stengene som brukes til å dra de skiglade opp, sporet av og røk. Det var ingen dramatikk rundt dette annet enn at heisen mest sannsynlig ikke kommer i drift igjen før neste sesong. Hele wiren må byttes, noe som er en stor jobb og en kostbar affære.

Mange barn ble ordentlig leie seg og man syntes jo synd på dugnadsgjengen som virkelig har stått på for å få åpnet skiparken denne sesongen. Ettersom bakken også blir brukt av nabokommunene, var det flere enn lokalbefolkningen som vil savne det gode og viktige tilbudet.

Løsningsorienterte

Ole Kristian Halvorsen forteller at dem gir seg ikke så lett. De er jo en løsningsorientert gjeng som alltid prøver å tenke positivt.

- Ikke lenge etter at skaden var et faktum og vi skjønte hvor det bar, var det en på vei til biltema for å handle inn egnede tau slik at barna kunne bli trekt opp med snøscooter, sier Ole Kristian.

Han viser og forteller videre hvordan de har laget en egen scooterløype ved siden av barnebakken. De har har merket med tydelig blå maling, satt opp gjerder og en stor vimpel bak på scooterne.

- Sikkerheten er viktig og den må ivaretas, sier han.

Åpnet som normalt

Allerede lørdag formiddag åpnet bakken som normalt og glade barn kunne fortsette med å trene på sine skiferdigheter. Idrettslaget stilte også sin snøscooter til disposisjon, slik at de hadde to til å frakte ivrige skikjørere. Enkelte av barna sa at de syntes det var mye morsommere å henge bak en snøscooter enn å kjøre heis, så dette ble en suksess.

Grunnet dette havariet blir det ikke vanlige åpningstider fremover. De satser på å ha noen flere aktivitetsdager og ber folk folk følge med på deres side på Facebook.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags