Tusen takk til banken

Flott doning. Steinar Aas til venstre, og Odd Trondsen.

Flott doning. Steinar Aas til venstre, og Odd Trondsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtSiden det var så mye snø forrige vinter ble det ganske mange timer med løypekjøring rundt i Hvittingfoss området. Når man hadde parkert snøscooteren kom gjerne hodepinen. Slik kunne det ikke være og Hvittingfoss idrettslags trimgruppe søkte derfor midler til ny og mere miljøvennlig snøscooter.

Den gamle totakteren var på mange måter helt ok den, men når man hadde sporkallen hengende etter seg, måtte man kjøre sakte for å få skispora så fine og jevne som mulig. Denne saktekjøringen, gjerne i flere timer av gangen, medførte at eksosen gikk rett i fletta, og man fikk vondt i hodet. Ikke særlig bra. Nå måtte det tenkes nytt. Å kjøre med maske var et alternativ, men etter litt googling og prat med andres erfaringer, kom det frem at det var veldig ubehagelig å kjøre med. En maske som kunne rense eksosen var også temmelig dyr. Så da gikk man heller for en ny snøscooter.


Lederen takker


Idrettslaget søkte derfor Sparebank 1 Stiftelsen BV om midler og fikk tildelt 89 tusen kroner til en ny en.

- Å få denne gaven satte vi utrolig stor pris på og er veldig takknemlige. Tusen takk til banken, sier leder for trimgruppe, Odd Trondsen.


Steinar Aas er den som kommer til å ha hovedansvaret for snøscooteren og er fornøyd med handelen hos Kajander Motor, på Kongsberg. 

- Dette er en firetakter og den avgir mye mindre eksos, så nå tror vi at scooterturene blir en del mere behagelig, sier han.

Noe som også er gull verdt er avtalen med brannstasjonen. Det er slik at scooteren står parkert godt og varmt inne i en av hallene deres mot at de får lov til å bruke den om de skulle ha behov for en uttrykning i vinterlandskapet. At den står inne betyr jo at de som skal kjøre alltid starter med en snø og isfri snøscooter, noe som gjør absolutt ting veldig mye mere lettvint og behagelig.


Litt om løypenettet


Nå blir det mest sannsynlig ikke like mye snø denne vinteren, som i fjor, men det blir satset på å kjøre løyper samme stedene.

Kommunen pleier å kjøre med tråkkemaskin og sporsetter, en gang i uka. De kjører da fra skolen, ved siden av kirken, og en runde som snur ved gamle saga i Tuftsvingen. Siden det fortsatt er anleggsdrift i forbindelse med den nye idrettsbanen, vites enda ikke helt hvordan det blir i år. 

Kommunen kjører også løyper på nedsiden av barnehagen, med utgangspunkt fra parkeringen nord for brannstasjonen, samt Hemløypa, som starter på andre siden av hovedveien, sør for brannstasjonen. Kommer det snø etter at tråkkemaskinen har kjørt, som det stort sett gjorde i fjor, blir løypene kjørt opp med scooteren.

I tillegg til disse løypene vil det, med kun snøscooter, bli kjørt løyper på vestsiden av Pyttesletta og til Hajern. Skal man gå Hajernløypa kan man parkere ved Tuft kirke og gå i retning den gamle saga i Tuftsvingen.

Informasjon om når løypene blir kjørt, blir lagt ut på trimgruppas facebookside: «Bli med på toppeturer i Hvittingfoss». Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags