Full kirke og god førjulsstemning

Mange hadde tatt turen til årets førjulskonsert i Tuft kirke 1. søndag i advent.

Mange hadde tatt turen til årets førjulskonsert i Tuft kirke 1. søndag i advent. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble nok en ny publikumsrekord med nær 155 personer i årets utgave av Tuft menighets førjulskonsert 1. søndag i advent.

DEL

Konserten var et samarbeid mellom Tuft menighet og det nystartede korpset i Hvittingfoss, «Hjelpekorpset», ledet av Per Einar Fon og kulturskolen.

Slik som i Kongsberg har man funnet ut at det er praktisk å arrangere en konsert like etter julegrantenninga hvor folk allikevel er ute med hele familien, og særlig når de fleste av utøverne er barn, ungdom og voksne fra bygda som mange i lokalsamfunnet setter pris på å få se og høre.

For å sikre seg plass begynte folk å strømme til allerede en time før oppstart, og kirken var ekstra god og varm, til glede for de mange som hadde gått det lokale fakkeltoget i kulda.

Kari Dokka fra Tuft menighetsråd ønsket velkommen og korpset dro det hele i gang med allsangene «Nå tennes tusen julelys» og «En stjerne skinner i natt». Per Einar Fon kunne fortelle av «Hjelpekorpset» spiller ikke hva som helst og ikke for hvem som helst, og begrenser seg til to opptredener i året!

Som i fjor var mange av de øvrige bidragene til førjulskonserten fra kulturskole-elevene og nå kom de lokale stjernene på løpende bånd.

Først ut var Ina Kaasa Bjerknes med en sats fra et klassisk pianostykke, «Pathetique Sonata» av Beethoven. Så fikk vi fikk høre en gruppe sangere akkompagnert av korpset synge «Himlen i min FAMN» og «Home for Chistmas». Nytt av året var et innslag på akustisk gitar fremført av Betty Ann Jakobsen, «Ejercicio (etyd» nr. 2. av Jose Ferrer. Også i år fikk vi høre vår lokale orgelentusiast, Leo Haugen Wyller som spilte «Tenn lys» mens første lys på adventsstaken ble tent.

Det ble flere avdelinger hvor korpset akkompagnerte både sanggruppa og en duett fra kulturskoleelevene. Tradisjonen tro holdt den lokale sognepresten, Nina Kirkerød Lundteigen en appell ved å lese en av de fine julelegendene.

I år hadde korpset også fått med seg den lokale sangsolisten Jan Sigmund Skjæveland til å fremføre «O helga natt», til manges begeistring.

Som i fjor ble det hele avrundet med allsang, «Deilig er jorden», akkompagnert av både korps og orgel, og alle de medvirkende fikk med seg en liten oppmerksomhet og applaus fra publikum, som kunne gå ut i førjulskvelden med en god opplevelse å ta med seg inn i adventstida.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken