Flott innsats fra KIS-elevene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forrige lørdag var elever fra Kongsberg International School (KIS) med i First Lego League i Oslo.

DEL

InnsendtDe tre lagene fra KIS: Tidal Crushers, Atlantis og Dqua Dux deltok i Oslo, hvor det var totalt 23 lag som var med.

Alle tre lagene, med hver sine tre oppgaver, hadde levert de skriftlige rapportene og presenterte arbeidet sitt foran 5 dommere fra ulike bedrifter i Oslo-regionen. Robotgruppene kjørte sine tre runder, og ett av lagene kom videre til kvartfinalen. (Det var gutta i 6. klasse).

Vi ble nominert i kategoriene markedsføring, prosjekt og som champion. Aqua Dux-laget vant førstepremien i prosjektprisen (tidligere forskningsprisen) for sin innovative idé for en ny og forbedret vannpumpe som ikke bare fjerner slam men også sørger for at bakterier forsvinner.

I robotkonkurransen kom Tidal Crushers på en samlet 5. plass, Aqua Dux på 17. plass og Atlantis på 20. plass.

Vi er selvsagt utrolig stolte over lagene våre! De gjorde godt inntrykk hos dommerne for sine gode presentasjoner men også for sin flotte oppførsel. Som lærer er det en sann fornøyelse å ta med seg disse rundt. Det er lett å smile når alt går strålende bra, men å holde humøret oppe og svelge skuffelsen over å ikke gå videre, vise støtte og fortsette å hjelpe, heie og smile når det ikke går fult så bra er virkelig imponerende! En skikkelig flott gjeng!

Gjengen er gira og har klare planer for å fortsette å programmere i vinter for å forbedre resultater. Det å treffe andre barn/ungdommer er inspirerende og bidrar til læring. Å bli møtt av voksne dommere som tar de på alvor, lytter til ideene deres og kommer med feedback er utrolig bra. De ser at det ikke bare er mamma, pappa og læreren som «maser» på dem, men at det er sånn ting foregår på ekte.  

I etterkant har vi fått enda en flott beskjed: Det laget som vant prosjektprisen (Aqua Dux) er også nominert til «Scandinavian Innovation Award». Scandinavian Innovation Award blir et helt eget arrangement som arrangeres 12. februar på Rotvoll i Trondheim. Her møtes 10 lag med spesielt innovative løsninger på årets oppdrag for å lære mer om patenter, arbeidsprosess og innovasjon. 

LES OGSÅ: Satser på Lego-kamp – som eneste skole i Kongsberg
 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags