«Classics for Winds» - en flott musikkopplevelse

Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps, Kongsberg Byorkester og Tine Thing Helseth under konserten «Classics for Winds» som var en del av Glogerfestspillene.

Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps, Kongsberg Byorkester og Tine Thing Helseth under konserten «Classics for Winds» som var en del av Glogerfestspillene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag 27. januar presenterte Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps, Kongsberg Byorkester og Tine Thing Helseth konserten «Classics for Winds» som en del av Glogerfestspillene.

DEL

At byens to voksenkorps korps gjorde dette sammen, var ekstra moro, og det var en flott opplevelse å kunne fremføre klassisk musikk sammen med gode medmusikanter og en av verdens ledende trompetister med Glogerfestspillene og Musikkteateret som ramme.

Tine Thing Helseth har et stort hjerte for korps og var både konferansier og solist under konserten. Et lydhørt publikum fikk høre klassiske perler og også flere solister fra korpsenes egne rekker. I tillegg framførte Tine Thing Helseth Mozarts «Rondo a la Turca» sammen med Kongsberg Byorkester og «Torn-Eriks visa» av Nils Lindberg sammen med KV-musikken.

Begge korpsene dannet mot slutten av konserten ett stort korps og framførte «Buglers Holiday» av Leroy Andersson der våre dirigenter, Morten Brenne (KV-musikken) og Tomas Carstensen (Kongsberg Byorkester), kunne briljere som solister på trompet sammen med Tine Thing Helseth. Det hele ble rundet av med «Valdresmarsj» av Johannes Hanssen, da med Tine i rollen som dirigent.

Å spille sammen med en av verdens ledende trompetister var inspirerende og vi håper publikum koste seg like mye som oss på scenen. Vi gjentar det gjerne neste år!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags