Damenes aften i kirken

Lise Knudsen og kantor Kristin F. har med seg harpist Runi-Wold Kristiansen, og sangsolist Siv Rugaas Flatland, Tove Magnussen som leser tekster og en gruppe sangere fra Kongsberg kantori deltar som forsangere.

Lise Knudsen og kantor Kristin F. har med seg harpist Runi-Wold Kristiansen, og sangsolist Siv Rugaas Flatland, Tove Magnussen som leser tekster og en gruppe sangere fra Kongsberg kantori deltar som forsangere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag kveld, 20.september, arrangeres det en salmekveld med tittelen «Modersvingen-kvinnelige salmister fra Dorothe til Carola».

DEL

MinLpDenne salmekvelden markerer starten på «Kulturkvelder i Kongsberg kirke», kvelder som skal romme kulturelt innhold med et fast holdepunkt, nemlig at disse kveldene arrangeres en gang i måneden på samme tid, nemlig onsdagskvelder kl. 18.30.

Dørene åpnes alltid en halvtime før arrangementet starter, slik at det blir tid til en kopp kaffe og en liten prat. Kulturkveldene er i kirkens regi, men av og til vil eksterne aktører innlemmes i kulturkveldprogrammet, slik som forestillingen «Katharinas stemmer» med Kattas figurteater som settes opp i kirken 11. oktober i anledning 500-års markeringen av reformasjonen.

Denne forestillingen beretter historien om Katharina von Bora, nonnen som forlot klosteret hun holdt til i og ble en av dem som fulgte Martin Luther i hans opprør mot pavekirken og senere ble hans kone.

Denne første kulturkvelden er det forfatter og foredragsholder Lise Knudsen som står for, i samarbeid med Kristin Flatland Solbu, kantor i kirken. Knudsen har blant annet skrevet både barnebøker, romaner, dikt og salmer, og har en bred kunnskap om salmer både i litterært, melodiøst og kulturhistorisk perspektiv.

Lise Knudsen og kantor Kristin F. har med seg harpist Runi-Wold Kristiansen, og sangsolist Siv Rugaas Flatland, Tove Magnussen som leser tekster og en gruppe sangere fra Kongsberg kantori deltar som forsangere. Salmekvelden er damenes aften både besetningsmessig og tematisk- det er kvinnelige salmediktere som står i fokus.

Lise Knudsen vil trekke linjen fra de eldste dikterne som levde på 1600-tallet og helt frem til vår tid. Knudsen vil også presentere en av sine egne salmer.

Tittelen på salmekvelden henspeiler Carolas kjente og kjære melodi til Lina Sandells salme «Nu vill jag sjunga om modersvingen». Musikerne og sangerne vil fremføre salmer i variert musikalsk drakt og hente frem både kjente og kjære sanger, og ukjente skatter fra norsk salmebok.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags