OPPTUR PÅ KONGSBERG

Støvelkast 2019

Støvelkast 2019 Foto:

Av
DEL

InnsendtDen nasjonale turdagen for 8. klasse - OPPTUR- gikk av stabelen 8.mai. 

Over 200 8.klassinger var på tur til Langevannstoppen i strålende solskinn. Alle ungdomsskoler i distriktet er invitert, og de som tok den lengste turen i dag var 9 elever fra Rollag og Veggli Ungdomsskole. 

Opptur er en turdag, første onsdag i mai, der Turistforeningen inviterer til tur, aktiviteter og oppgaver knyttet til FN`s bærekraftmål. 

I år var den utvalgte toppen Langevannstoppen. Første ungdom opp brukte rett over 1 time! Så fulgte de andre 200 hakk i hæl! Etter matpause og litt kos i sola var det tid for å gå ned igjen. Nede på Kvarten var det  Uoffisielt NM i støvelkast, dagens lengste kast på Kongsberg ble 13, 5 meter! 

Langs løypa var det 10 poster med forskjellige spørsmål, både knyttet direkte til bærekraftmålene, men også til allemannsretten og det å ferdes i naturen. 

Det er 14. gang Turistforeningen arrangerer Opptur, og Kongsberg har vært med tidligere, og nå for 5. året på rad i 2019. 

For Kongsberg og omegns Turistforening (KOT) kreves det hjelp av de frivillige, og det er på dagtid i arbeidstid så, så vi er helt avhengig av å ha nok folk både til aktiviteter og løypa. Administrasjonen er ikke så stor, så på slike dager er KOT avhengig av samarbeid med de frivillige eller andre.

 Tusen takk til de frivillige som stiller opp for at vi kan ta med oss alle 8 klassene i distriktet på tur!! 

Og takk til super blide og fornøyde ungdommer på tur!! 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags