En glad og forventningsfulll gjeng fra Lågen Dagsenter i Kongsberg besøkte Haglebu Fjellstue den 7. sept. Det var 13 personer – funksjonshemmede og personal – som fikk en uforglemmelig opplevelse med god mat, en tur til topps på Haglebufjellet, hundespann-kjøring, kjøring med zoom og 6 hjuling.

Etter ankomst og et hjertelig velkommen av Mona og hennes personale på fjellstua, samt Håptimisten Marie (www.haptimisten.com), så ble det lunsj før toppturen begynte. Biler ble kjørt opp så langt det gikk og så fortsatte man til fots helt opp til toppen. Håptimisten kjørte sin zoom - en firhjulsdrevet elektrisk terrængkjøretøy – som ble meget populær og som de som ønsket fikk prøve etterpå.

Etter fjellturen ble det kjøring med 6 hjuling og hundespann. Det var en opplevelse å sitte bak 8 livlige trekkhunder som for avgårde i høyt tempo. Tiden gikk altfor fort så litt forsinket dro de tilbake til Kongsberg om ettermiddagen.

Haglebu Fjellstue har i flere generasjoner jobbet med at funksjonshemmede skal ha mulighet til å oppleve fjellet på lik linje med funksjonsfriske. Nå har Håptimisten startet Håptimist-Foreningen www.haptimistforeningen.com. Her kan alle som vil melde seg inn som medlem.

Medlemsavgiften går uavkortet til å forbedre og anskaffe hjelpemidler slik at funksjons-hemmede kan få en Aktiv Fjellferie. De funksjonshemmede kan bo i tilpassede hytter, delta i elgjakt, reinsafari, fisking, tur på vidda, after ski etc. Dette utvikles nå til å bli enda bedre med bl a midler fra Trillemarkafondet og Buskerud Fylke.

Nå var det altså Lågen dagsenter som besøkte fjellstua og fikk oppleve den varme og glede som personalen utstråler. Det ble en strålende dag med spennende og morsomme aktiviteter.

FLERE SAKER FRA MINLP: