Søndag 3. september arrangeres Kom deg ut-dagen i Kongsberg.

Kom Deg Ut Dagen Barnas Turlag

Kom Deg Ut Dagen Barnas Turlag Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring. Kongsberg og Omegns Turistforening inviterer til to ulike arrangement: Sopptur med soppkontrollør og aktivitetsdag ved Pråmvika med Barnas Turlag.

DEL

Innsendt - I Pråmvika treffes barnefamilier til lek og moro, vi går fra Kolsjøhytta kl. 11.00 og inn på sti, forteller May-Britt og Ellen i Barnas Turlag Kongsberg.

- Det er en tur på 3.5 km og vi har natursti på veien. Det finnes også flere muligheter for å komme til Pråmvika. Kano fra Kolsjøhytta, sykle fra Raje eller «langtur» fra Kisgruveveien. Disse turene må du ev. ta på egen hånd i år. Dersom noen har behov for biltransport helt inn kan de bare ta kontakt med oss, sier May- Britt. Arrangementet inne på Pråmvika er fra 1130–1400.

- Soppturen har med soppkontrollør og her er det hemmelig hvor turen går. Oppmøte er på Kirketorget kl. 10.00. Herfra kjører vi videre i privatbiler til et egnet sted, forteller turleder Ole Jakob Kjørstad.

- Denne turen passer for både små og store. Vi lager en base og sprer oss på leit etter sopp. Ta gjerne med stekepanne, smør, salt, pepper og kokeapparat, avslutter han.

Sammen med aktiviteter og det sosiale vil det også bli tilbud på medlemskap for dem som kan tenke seg det. Akkurat denne søndagen lønner det seg å følge med på tilbudene til Turistforeningen. 

Friluftslivets uke blir godt markert i Kongsberg, det er startskuddet for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap.

- Vi håper at Kom deg ut-dagen kan være starten på en aktiv høstsesong med turer og høsting fra naturen. Og har man lyst til å treffe nye turvenner er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade små og store, sier Ingunn Våer i Kongsberg og Omegns Turistforening.

DNT Ung starter lørdag med overnatting ute. #Nattinaturen har blitt en årlig tradisjon, på Facebook og vår hjemmeside kan du finne overnattingssted for Ung. #Nattinaturen er det bare å bli med på, enten hjemme i hagen eller reise ut på tur. Målet er at flest mulig skal få oppleve en natt under stjernene, så vi håper på godvær! Tar du et bildet å merker med #nattinaturen og #KongsbergDNT blir du med på arrangementet. 

Friluftsliv, tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU)

Vi ønsker at foreningen på Kongsberg skal ha et tilbud til flest mulig. Tirsdag 5.9 starter en ny turgruppe opp, FTU. En helt fersk gruppe som er består av en gjeng som virkelig ønsker å starte opp. Første gangen blir i gapahuken på Kongsgårdsmoen. Vi merker løype fra parkeringa på Skrim ungdomsskole. Det blir natursti, bærplukking og aktivitet, før vi samles rundt bålet. Her kan man ha med seg litt mat om man ønsker. Oppmøte kl. 1800

FTU er en gruppe for utviklingshemmede og deres familier. Her skal vi ha fokus på friluftsliv, det sosiale og kommunikasjon. Derfor er det gledelig at DNT har et prosjekt som gir oss tilgang på piktogrammer og en idébase for aktiviteter.

Arrangementet ligger både i FTU – appen, på hjemmesiden og på Facebook. Vi håper vi når ut til flest mulig og at dette blir en god flokk!

Ingunn har mye å fortelle om Friluftslivets uke. Et annet tilbud er Flerkulturell turgruppe. Dette er en gruppe i samarbeid med Røde Kors, som har fokus på mestring og naturopplevelser, samtidig som man trener på språk.

Flerkulturell turgruppe er åpen for alle! Kongsbergfolk, internasjonale studenter eller utenlandske arbeidstakere i Næringsparken, flyktninger og innvandrere.

I år avsluttes Friluftslivets uke med en tur til Gaustatoppen i regi av Flerkulturell gruppe. Det blir gratis buss tur/retur, og på veien hjem stopper de ved Tinnsjøen for middag. Påmelding til denne turen er i full gang! Se hjemmesiden kongsberg.dnt/no

Barnefamiliene strømmer ut

At interessen for friluftsliv er stor er det ingen tvil om. Medlemstall fra DNT viser en stor økning i barne- og familiemedlemmer og foreningen nådde nylig milepælen 300.000 medlemmer.

– Det er fantastisk å se hvor populært friluftsliv er akkurat nå, og medlemstallet vårt har økt med 50.000 på fire år. Dette er en helt utrolig vekst, og på årets Kom deg ut-dag ventes rekordmange 46.000 deltakere over hele landet. Vi er veldig glade for at så mange engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Turer og aktiviteter i Friluftslivet uke:

02.09 #nattinaturen

03.09 Sopptur (Kirketorget) og Barnas Turlag (Pråmvika)

04.09: Flerkulturell turgruppe til Pråmvika. Åpen for alle!

05.09: Kart og kompasskurs i samarbeid med Flesberg bibliotek, Hoppestadvannet i Flesberg

05.09 FTU på Kongsgårdsmoen

06.09 Bållunsj med politikere og administrasjon

06.09 DNT Ung Kongsberg til Høyt og Lavt (påmelding)

07.09 Seniortur til Hajern

09.09 Flerkulturell tur til Gaustatoppen (påmelding)

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken