Rusleturer for tiende året på rad

På tur fra Haugpass til Gunnbøhaugen

På tur fra Haugpass til Gunnbøhaugen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I Kongsberg Pensjonistforening går vi nå rusleturer på tiende året.

DEL

Etter en periode med for farlig holkeføre, er vi nå i gang igjen og håper at også nye interesserte møter opp. Vi oppsøker steder der det helst er myke skogsstier, rike kultur- og naturopplevelser og der vi føler det naturlig lage et lite bål i matpausa. Til dette trenger vi biler. Heldigvis har vi mange godt voksne som fortsatt kjører og som har plass til de andre.

Vi drar til Lurdalen, Jondalen, Bevergrenda, Raje, Lauarvanna, Meheia, Sandsvær, Gamlegrendåsen, Funkelia. I byområdet er Lågen ved Flyplassen, Vibehaugen /Kampestad og Lågdalsmuseet/Jonsekollen gode steder.

Vår alder kan være 70-80-90, så vi drar med oss mange slags skrøpeligheter på turene. Det som gjør at mange allikevel deltar, er nok det sosiale (har aldri opplevd at noen mangler samtaleemne), vissheten om at gåturene styrker helsa og muligheten for å oppsøke ukjente steder og lære noe nytt.

Plagene sitter gjerne i rygg, hofter, knær, føtter, i pusten, ustøhet og svimmelhet. Derfor er det enighet om at vi ikke kan ha store motbakker og ikke asfalt. Skogsstiene bør ha noe variasjon for å styrke ankler og balanse, men ikke være for kronglete.

Nå som naturen er på det mest intense, vil jeg anbefale alle eldre å fylle opp bilene sine og kjøre til de fine stiene. De finner dere f.eks. ved Pikerfoss stasjon, på Gamlegrendåsen og ved Rudsmoen. Eller møt opp på Kirketorget på mandagene. Snart blomstrer Søstermarihand på Haugplassen ved Raje. Bli med dit!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags