En stemningsfull dag i Steinerbarnehagen

Solgte mat: Ana Schloss, Ina Romasenoka og Nina Ulleberg solgte mat i kaféen.

Solgte mat: Ana Schloss, Ina Romasenoka og Nina Ulleberg solgte mat i kaféen. Foto:

Av
DEL

Lørdag arrangerte Huldraheimen Steinerbarnehage julemarked i barnehagens lokaler på Skollenborg. Med åpen kafé, salg av håndlagde produkter, hesteridning og eventyrstund ble det en fin førjulsdag for store og små besøkende.

Det var fjerde året på rad at barnehagen arrangerte julemarked, etter oppskrift fra andre steinerbarnehager- og skoler, som har tradisjon for populære julemarkeder en rekke steder i landet.

- Inntektene fra julemarkedet går til leker til barna, forteller styrer Nina Neverdal. Foreldre, besteforeldre og ansatte bidro med produkter til markedet, og salget gikk godt: - Vi har hatt jevnt med folk her siden vi åpnet i dag morges. - Eplemost, honning, strikka klær, leker i naturmaterialer, fuglekasser og julebakst er alle populære varer i førjulstida. Hun forteller at mange kommer tidlig, for å sikre seg de mest unike godbitene.

I kafeen solgte foreldre og ansatte mat, kaker, kaffe og gløgg. – Her er det god stemning! Nina Ulleberg er travelt opptatt med å ta seg av sultne kafégjester. Hun er assistent i barnehagen og har vakt sammen med Ana Schloss og Ina Romasenoka.

Anita Sørå Mikalsen solgte saueskinn fra barnehagens egen besetning med norsk pelssau. Mikalsen er eier av barnehagen, og driver Nyhusgården på Skollenborg sammen med mannen Morten.

I steinboden til Erlend Bamble var det mye spennende for store og små. Små barnehender løp ivrig over et stort utvalg av ulike mineraler. – En magisk stein! Gustav på 4 år ser med store øyne på en kvarts fra Marokko, mens Bamble viser og forteller.

Ute på ridebanen var det fyr i bålpanna, og hesten Stine tok tålmodig barna med på rusletur. Adrian Eilertsen elsker dyr! Han har begynt på skolen, men var tilbake i barnehagen for å hilse på dyra.

– Julemarkedet er en solid dugnad der barn, foreldre og ansatte sammen deltar i forberedelser og gjennomføring for å skape en stemningsfull dag i førjulstida, forteller Neverdal, og roser den aktive foreldregruppa.

Huldraheimen Steinerbarnehage:

  • En privateid idealistisk barnehage etablert i 2007.
  • Beliggende på Skollenborg, ca. 10 minutters kjøring fra Kongsberg sentrum.
  • Barnehagen drives etter Rudolf Steiner sine prinsipper.
Monica Finnerud viser frem utvalget av hjemmelagede julekort.

Monica Finnerud viser frem utvalget av hjemmelagede julekort.

Det stemningsfulle julemarkedet i steinerbarnehage på Skollenborg har blitt en tradisjon.

Det stemningsfulle julemarkedet i steinerbarnehage på Skollenborg har blitt en tradisjon.

Steinboden til Erlend Bamble var magisk for små barnehender.

Steinboden til Erlend Bamble var magisk for små barnehender. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags