Er det hai i Kjennerudvannet?

Sidsel Mohn, Hossain (6) og Shaimaa (8) på padletur på Kjennerudvannet.

Sidsel Mohn, Hossain (6) og Shaimaa (8) på padletur på Kjennerudvannet. Foto:

Av

Barnas Røde Kors (BARK) benyttet en av de fine høstdagene på å padle kano på Kjennerudvannet. De færreste hadde vært på kanotur før, og det oppsto mange spørsmål som måtte besvares.

DEL

«Bor det hai her?» spurte en av deltakerne, med skrekkblandet fryd i stemmen.

«Er vannet virkelig 10 000 meter dypt?»

«Hvorfor snurrer kanoen bare rundt og rundt?»

«Det er gledelig å se at barna storkoser seg! En del av deltakerne har lite erfaring med å være ute på tur, og spesielt i kano», sier Ralph Castellan, leder for aktiviteten. «Dette ønsker vi å gjøre noe med. Å lære hvordan man oppfører seg i naturen, og å få oppleve mestring på nye områder er viktig. Vi har forskjellige aktiviteter hver uke og neste tirsdag er det musikkveld som står på planen. Vi har fokuser på kreativ utfoldelse og det å være ute, og barna er med på å bestemme hvilke aktiviteter vi har » sier Ralph.

Hvorfor er prosjektet så viktig?

«Alle barn fortjener å ha en meningsfull fritid og Barnas Røde Kors ønsker å bidra til dette. BARK er en ukentlig fritidsaktivitet for alle barn i barneskolealder. Vi gjør mye forskjellig, alt fra kanotur til maling og musikkveld», sier Mari Jystad, frivillighetskoordinator i BARK.

«Trenger man friluftsutstyr har vi en utlånssentral hvor alle kan henvende seg om man ønsker, og alle aktivitetene er gratis» forteller Mari. «Vi ønsker nye barn og frivillige hjertelig velkommen til oss, og møtes på Røde Kors huset!”.

Barnas Røde Kors (BARK) på Kjennerudvannet.

Barnas Røde Kors (BARK) på Kjennerudvannet. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags