Filmgalla med stor suksess

Av

Med rød løper, champagnebrus i høye glass og prisutdeling ble 48 timer filmmaraton avsluttet med storslått galla sist lørdag.

DEL

Innsendt Siden tidlig i oktober har ungdom i Kongsberg kunnet ta del i ulike workshops knyttet til film gjennom Ung Kultur i Kongsberg kommune. Målet med workshopen er å gjøre deltakerne bedre rustet til å delta på selve filmmaraton, 48 timer intens jobb med en fem minutters kortfilm.
På workshop har de lært om manusskriving, filmfoto, filmredigering, lydeffekter og filmmusikkomposisjon. Mange elementer som skal til for å lage egen film. Med lang erfaring fra filmbransjen kunne regissør Øivind Næss og komponist Pavel Smid lære ungdommene det grunnleggende i manus og regi og filmmusikkomposisjon og redigering, og den unge ambassadør Emilie Holm Tallakstad kunne dele av sine erfaringer som tidligere filmmaratondeltaker. Emilie er for øvrig i disse dager på vei til Island på Mesterklasse Camp innen film, utsendt fra Norsk Kulturskoleråd.
Fredag 15. november kl. 18 satt prosjektleder for filmmaraton, Barbara Schmitt, klar med årets oppgave; filmen måtte inneholde en byscene, en effekt: lommelykt og temaet for det hele måtte være frihet. 14 grupper var påmeldt, og hele helgen ble brukt til filmarbeidet. Under hele helgen kunne deltakerne følge tips innen filmproduksjon som ble lagt ute på sosiale medier. Ved midnatt søndag ble 12 filmer sendt inn, i tre aldersdelte klasser.
Umiddelbart ble det klart at nivået på årets filmer var langt høyere enn de tidligere to årene, og juryen ville få en tøff oppgave med å kåre vinnere i hver kategori. I juryen satt skuespiller Jakob Fort og Kashayar Afshar fra TV-serien Blank, regissør Øivind Næss, ung ambassadør Emilie Tallakstad og kinosjefen Even Thunes Jensen. I tillegg kunne publikum selv stemme fram en favoritt da alle filmene ble lagt ut på youtubekanalen 48timerfilmmaraton.
Og endelig, sist lørdag var det klart for filmgalla i Sølvsalen, i skikkelig Oscar-stil. Ung Kultur Crew hadde stått for rigg og pynt, mat fra VGS2 kokk og servitør, og vår konferansier Ragnhild bar antrekk fra VGS1 design og tekstil og hodeplagg fra VGS1 design og håndverk. Champagnebrus ble servert og ungdommene kunde sminke og style seg med Sølv frisør og House of Beauty før de poserte på rød løper. Husbandet Jazzy Jazz bandt det hele sammen med god musikk. Og med hele juryen samlet i sofaen, ble det også mulighet for en liten prat med skuespillere og regissør. Spennende å høre om erfaringer fra TV-serien Blank og om livet som regissør. I forkant av prisutdeling, ble alle deltakernes filmer vist på Krona kino.
Tidligere i høst, har ungdommen Tuva Pedersen vunnet illustrasjonskonkurranse og ble dermed årets illustratør.
Gallaen ble avsluttet med blomsterdryss til deltakere og alle de involverte, og selvfølgelig en ekstra takk til Barbara Schmitt i Ung Kultur som prosjektleder for det hele. Og det er ingen tvil om at Ung Kultur skal fortsette arbeidet med film og medier, kanskje vi på sikt også blir filmbyen Kongsberg?

Vinnerne som tok hjem pokaler laget av VGS1 design og håndverk og et halvt år gratis kino på Krona kino er:
Kategori 12–14 år: Et glimt av lykke av Alma Møller Jonassen, Maria Giulia Maggi, Maria Risa Børnes, Marielle Edvardsen.
Kategori 15–17 år: Frihet til å være seg selv av Jed Christer Arano Sebios, Marte Karlberg, Pantawan Mongkhonnam, Madelene Magnussen Øksendal og Stina Sofie Evjen Moen.
Kategori 18–20 år: Refleksmannen av Mathias Lindén, Andreas Opsal og Snorre Smevold.
Publikumspris: Et glimt av lykke


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags